FIDE un LŠF simtgades pasākums jau pēc nedēļas. Pieteikumus vēl pieņem

27.07.2024

Kā jau tika ziņots iepriekš, pēc Latvijas Šaha federācijas uzaicinājuma 3. augustā Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā uz vēl nebijušā formāta turnīru pulcēsies vairāki simti šahisti lai piedalītos komandu mačos pie 100 galdiņiem.

Četru komandu (Latvija, Lietuva, Igaunija, FIDE) turnīrs pēc riņķa sistēmas, katrai komandu nospēlējot ar katru. Gan Igaunijas, gan Lietuvas izlases ir apstiprinājušas savu dalību šajā pasākumā, piesakot visai spēcīgus komandu sastāvus – šobrīd Lietuvas komandas vidējais spēlētāju reitings ir pat augstāks nekā Latvijas komandas.

Neskatoties uz to, ka dalībai Latvijas komandas sastāvā ir pieteikušies jau vairāk kā 120 dalībnieki, reģistrācija mačiem joprojām ir atvērta un interesenti ir aicināti aizpildīt pieteikuma formu dalībai mājaslapā https://100vs100.info/.

Ņemot vērā lielu interesi no vietējiem šahistiem, FIDE komandas sastāvā ir rezervētas līdz pat 40 vietām Latvijas šahistiem. Organizatori aicina izmantot šo izdevību un reģistrēties pēc iespējas laicīgāk.

Maču sākums paredzēts plkst. 12:30, savukārt noslēgums ap 15:00 pēc kura ir plānota visu dalībnieku kopbilde. Paredzēti piemiņas suvenīri visiem dalībniekiem.