Klasikas turnīrā šaha festivālā Cēsis uzvar ārvalstu spēlētāji

22.06.2024
Foto: Aleksis Kļaviņš

Šaha festivāla Cēsis SIGNET BANK klasikas turnīrs ir noslēdzies ar ārvalstu spēlētāju uzvarām. Turnīrs pulcēja spēcīgu spēlētāju sastāvu no 14 valstu federācijām, kopā 81 spēlētājs, no kuriem astoņi bija lielmeistari, informē portāls TVNET.

Par III šaha festivāla klasikas turnīra čempionu kļuva lietuvietis FM Gļebs Pidluznijs. Otro vietu ieguma itāļu lielmeistars Alesio Valseči. Trešajā vietā lietuviešu starptautiskais meistars Pijus Stremāvičs.

Labākais no latviešiem – lielmeistars Edvīns Ķeņģis, ierindojās ceturtajā vietā; viņš ir vienīgais latvietis, kuram izdevās iekļūt sešiniekā. Piekto un sesto vietu ieņēma islandiešu starptautiskie meistari Aleksandrs Domalchuks-Jonasons un Hilmirs Freiers Heimisons. Turnīra gaitā līderi pie pirmā galdiņa mainījās gandrīz ik katru kārtu. Uzvarētājs Pidzluznijs astoņās spēlēs ieguva 6,5 punktus, nezaudējot ne reizi.  

Labāko jauniešu balvas līdz 14 gadiem ieguva Reinis Valdats (Latvija), Pijus Gribkauskas (Lietuva) un Toms Jeronovičs (Latvija). Labākie jaunieši vecumā līdz 18 gadiem: Abhijit Patil Yash (Indija), Miķelis Vingris (Latvija) un Artjoms Zajakins (Latvija). Labākās sievietes balvas: Anna Kantāne (Polija), Laura Rogule (Latvija) un Marija Kuzņecova (Latvija). Labāko senioru balvas: Nikolajs Ļegkijs (Francija), Berelis Vainermans (Lietuva) un Edgars Lācis (Latvija).

Vietu ieguvēju saraksts šeit.

Šaha festivāls Cēsīs noslēdzās ar Go Girl! turnīru meitenēm, kas tika izspēlēts Cēsu pils Izstāžu namā. Septiņās šaha festivāla "Cēsis" dienās tika izpsēlēti astoņi turnīri, kas norisinājās Maija parkā, Cēsu pils Izstāžu namā un koncertzālē Cēsis, visos festivāla turnīros kopā piedalījās spēlētāji no 16 valstīm.

Šaha festivāla Cēsis DRAUGIEM GROUP, SIGNET BANK, Cēsis, Latvijas šaha federācija, Viesnīca "Cēsis", Latvijas Finieris, informatīvais atbalstītājs ir ziņu un mediju portāls TVNET.

Jānis Vingris un Edvīns Ķeņģis Foto: Aleksis Kļaviņš
Reinis Valdats Foto: Aleksis Kļaviņš
Miķelis Vingris Foto: Aleksis Kļaviņš