Nedēļa līdz 3. šaha festivālam "Cēsis"

08.06.2024
Dalībniekiem būs iespēja piedalīties izlozē, lai iegūtu Cēsu Kosmosa izziņas centra dāvanu kartes visai ģimenei. Attēls no facebook.com/ChessFestivalCesis

Pēc nedēļas – sestdien, 15.jūnijā, sāksies 3. starptautiskais šaha festivāls "Cēsis". Par tradīciju jau ir kļuvusi "Draugiem Group" rapida un blica divcīņas turnīru izpēlēšana pasākumu teltīs Maija parkā. Divās dienas, 15. un 16. jūnijā, notiks 9 ātrā šaha jeb rapida kārtas un 9 ātrspēles jeb blica dubultkārtas, kopā 27 partijas.

Divcīņas uzvarētājus vērtēs pēc vietu summas abos turnīros. Dalību divcīņā ir apstiprinājuši arī vadošie Latvijas lielmeistari un arī titulēti meistari un citi spēlētāji no Zviedrijas, Islandes, Itālijas, Francijas un citām valstīm. Iepriekšējo divu gadu divcīņas uzvarētāji bija lielmeistari Toms Kantāns 2022.gadā un Daniels Darda no Beļģijas 2023.gadā.

Šahs Maija parkā noslēgsies 16.jūnija vakarā ar tradicionālo festivāla Zviedru šaha turnīru komandām. Spēlētāju ērtībām organizatori piedāvās trīs atbalstītāju sarūpētās atpūtas teltis, kurās uzturēties varēs gan paši šahisti, gan viņu pavadītāji. Jaunākajiem turnīru dalībniekiem būs iespēja piedalīties izlozē, lai iegūtu Cēsu Kosmosa izziņas centra dāvanu kartes visai ģimenei.

No 17. līdz 20.jūnijam koncertzālē "Cēsis" norisināsies "Signet Bank" klasikas turnīrs astoņās kārtās. Pāgājušogad šajā turnīrā uzvarēja lielmeistars Oļegs Korņejevs no Spānijas. Koncertzālē no 18. līdz 20.jūnijam notiks arī trīs klasifikācijas turnīri iesācējiem, IV un III sporta klasēm.

Festivāls noslēgsies 21.jūnijā ar meiteņu turnīru "Go Girl!", kura rezultāti tiks vērtēti divās vecuma grupās.

Šogad Cēsīs spēlēs arī programmas "Mans pirmais šaha turnīrs" dalībnieki. Astoņi šaha spēles cienītāji, kuri šahu līdz šim bija spēlējuši tikai internetā un mājās.

Piedalīties festivāla turnīros var neierobežots spēlētāju daudzums, pieteikšanās aizpildot šo pieteikuma formu.

Cēsu centrā būs iekārtota arī īpaša šaha telts ar foto izstādi, kurā jebkurš interesents varēs sekot līdzi tiešraidei. Festivāla kopējais balvu fonds ir 6000 eiro. Festivāla atbalstītāji: "Draugiem Group", "Signet Bank", TVNET, Cēsis, viesnīca "Cēsis", Latvijas Šaha federācija, Cēsu pils Izstāžu nams, "Latvijas finieris".