Latvijas šaha vīriešu un sieviešu izlases Budapeštā apmeklē Latvijas vēstniecību pēc vēstniecības uzaicinājuma.

18.09.2024
Pie vēstneicības ēkas kopā ar vēstnieku

Latvijas šaha vīriešu un sieviešu izlases Budapeštā apmeklē Latvijas vēstniecību pēc vēstniecības uzaicinājuma.
Latvijas šaha vīriešu un sieviešu izlases, piedaloties šaha Olimpiādē  Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, saņēma īpašu uzaicinājumu no Latvijas vēstniecības. Vēstniecība organizēja pieņemšanu, lai izrādītu cieņu un atbalstu mūsu sportistiem, kuri pārstāv valsti starptautiskajā arēnā.
Apmeklējuma laikā sportisti tikās ar Latvijas vēstnieku Ungārijā un citiem diplomātiskās misijas pārstāvjiem. Tikšanās laikā tika apspriesta gan turnīra gaita, gan Latvijas pārstāvju dzīve un ikdiena sacensībās. Vēstnieks izteica atzinību komandām par viņu neatlaidību un veiksmīgo startu turnīrā, kā arī uzsvēra Latvijas lepnumu par šaha spēlētāju sniegumu un ieguldījumu valsts starptautiskajā tēlā.
Sportisti dalījās iespaidos par turnīra norisi un izrādīja pateicību par silto uzņemšanu un atbalstu no vēstniecības puses. Šādi pasākumi veicina patriotisma sajūtu un palīdz uzturēt morāli, kas ir būtiski svarīgi starptautiskajos turnīros, kur tiek pārstāvēta valsts.
Šaha izlases vizīte vēstniecībā bija svarīgs notikums, kas simbolizēja Latvijas vienotību un spēju gan sportā, gan diplomātijā pārstāvēt savu valsti ar lepnumu un godu.

Turpina komandas kapteine Nellija Maklakova:

"Latvijas izlase izbaudīja savu vienīgo brīvo dienu un viesojās vēstniecībā. Latvijas vēstniecība atrodas pāri Donavas upei kalnainā apvidā, skaistā ēkā, kas mazliet atgādināja kādu bijušo muižu. Vēstnieks Jurijs Pogrebņaks mūs laipni uzņēma, pastāstīja, ka pats šajā amatā ir pavisam nesen, tikai mēnesi. Izjautāja katra šahista darba gaitas Latvijā un bija patīkami pārsteigts, cik raibs ir Latvijas šaha izlašu profesiju klāsts - sākot no profesionāla šahists, šaha satura veidotājiem, šaha treneriem, jurists, programmētājs, kā arī skaistumkopšana. Izrunājām arī aktuālo situāciju par plūdu draudiem un daļa mūsējo pēc viesošanās vēstniecībā, bija ieplānojuši apskatīt Margarētas salu, kas kā vēlāk izrādījās slēgta plūdu draudu dēļ."