Turam īkšķus!

10.09.2024
Latvijas šaha olimpiskās izlases prom braucot

Turam īkšķus!!!

 

Turēt īkšķus nāksies ilgi un centīgi, jo laikā no 10. līdz 23. septembrim Budapeštā, Ungārijā sākas apjomīgākie šaha svētki un sacensības - 45. Pasaules šaha olimpiāde (https://chessolympiad2024.fide.com/) , kurā Latviju pārstāvēs vīriešu komanda, kuras sastāvā ir :Ņikita Meškovs, Ilmārs Starostīts, Arturs Neikšāns, Toms Kantāns, Normunds Miezis ar komandas kapteini Nelliju Maklakovu un sieviešu izlase ar dalībniecēm:  Ilzi Bērziņu, Lauru Roguli, Lindu Krūmiņu, Renāti Vidrusku, Agnesu Stepaniu Ter-Avetisjanu un komandas kapteini Zigurdu Lanku. Delegāciju vadīs Latvijas Šaha federācijas ģenerālsekretāre Daiga Falkane.

Gribam izteikt lielu paldies par atbalstu un uzmundrinājuma vārdiem Latvijas Valsts Prezidentam god. Edgaram Rinkēviča kungam!

Komandas sagatavošanās procesā ļoti palīdzēja sadarbība ar Latvijas Olimpisko komiteju, personīgi sakot paldies Ivaram Pauskam, Ivestīciju un attīstības aģentūru, personīgi pateicoties Annai Āboliņai un Inesei Šīravai, Izglītības un zinātnes ministrijai,  kā arī Dafnei Maklakovai un Andrim Tihomirovam par palīdzēšanu ar komandas video. Komandas vizuālo tēlu nodrošināja sadarbības partneris 4F.

Vēlamies uzrunāt visu Latvijas šaha sabiedrību ar lūgumu mobilizēt visas labās domas un enerģiju, jo  tas mūsējiem ļoti noderēs!

 

Veiksmi un skaistas partijas!