Rēzeknietis Ilmārs Starostīts uzvar turnīrā “Rositten Rapid”

18.08.2024
Turnīra pirmo divu vietu ieguvēju savstarpējā cīņa – Ilmārs Starostīts (no kreisās) un Oļģerts Indričāns. Foto: E.Kadakovskis

Sestdien, 17.augustā, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” notika X Starptautiskais ātrā šaha turnīrs “Rositten Rapid 2024”. Turnīrā piedalījās 40 šahisti no Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes un novada, Jēkabpils, Viļāniem, Kokneses, Pļaviņām, Tilžas, kā arī Lietuvas pilsētas Rokišķiem.

Pēc astoņām spēlēm ar septiņiem punktiem par turnīra uzvarētāju kļuva lielmeistars no Rēzeknes Ilmārs Starostīts (2344). Šis jau ir I.Starostīta piektais tituls turnīra desmit gadu vēsturē. Par puspunktu mazāk izcīnīja nacionālais meistars no Rēzeknes Oļģerts Indričāns (2261). Viņam sudraba godalga. Trešajā pjedestāla pakāpē maltietis Dainis Viļums (1886), kura kontā ir 6 punkti.

Labākā seniora balvu kategorijā S50 izcīnīja meistarkandidāts no Pļaviņām Uldis Melderis (6 punkti). Vecuma grupā virs 65 gadiem labākais rezultāts meistarkandidātam no Kokneses – Pēterim Breikšam (5 punkti). Labākā jaunieša titulu U18 kategorijā izcīnija Martijs Krakops no Tilžas (5 punkti). Labākās dāmas tituls maltietei Kristīnei Gruznovai (4 punkti). Labākā rēzeknieša nominācijā Nikolajs Puziņa ar 5 punktiem. Pie balvas par lielāku reitinga pieaugumu (par 53,2) tika viļānietis Vjačeslavs Sondors, kurš izcīnīja 3,5 punktus. Labākais vecuma grupā līdz 14 gadiem ar 4 punktiem Matīss Ušpelis no Rēzeknes novada, bet vecuma grupā līdz 10 gadiem labāko sniegumu uzrādīja jaunais meistarkandidāts no Rīgas Sergejs Filipovs (5 punkti).

Visi balvu saņēmēji apskatāmi šeit, savukārt rezultāti pieejami chess-results.com.

Aleksandrs Vasiļkovs