Latvijas šahistiem labi panākumi festivālā Pardubicē

02.08.2024
Attēls no sahaskola.lv

Kā katru gadu, arī šogad Latvijas šahisti kuplā skaitā ieradās skaistajā Čehijas pilsētā Pardubicē, lai piedalītos šaha festivālā "Czech Open", savā mājaslapā informē Rīgas šaha skola.

Šogad "Czech Open 2024" Pardubicē norisinājās no 19. līdz 27. jūlijam. Rīgas Šaha skolas audzēkņi ar labiem panākumiem piedalījās A, B un C turnīros.

A turnīrā jeb pēc reitinga galvenajā turnīrā 199 dalībnieku konkurencē, cīnoties kopā ar šaha lielmeistariem un starptautiskajiem meistariem, ļoti labu rezultātu sasniedza vairāki Rīgas Šaha skolas audzēkņi. Augsto 18. vietu ar 6 punktiem no 9 šajā spēcīgajā konkurencē ieguva Artjoms Tolmačevs (2107), paaugstinot savu šaha reitingu par 149,6 (!) punktiem. Jāatzīmē, ka starta numurs turnīrā Artjomam bija tikai 123. Labi ar spēcīgajiem pretiniekiem cīnījās arī Rīgas Šaha skolas audzēkņi Reinis Valdats (5,5 punkti no 9) un Miķelis Vingris (5 punkti no 9), attiecīgi 43. un 69.vieta A turnīra kopvērtējumā. Reinis Valdats paaugstināja savu reitingu par 60,4 punktiem!

Rīgas Šaha skolas audzēkne Marija Kuzņecova ar 5 punktiem no 9 ieguva 3.vietu sieviešu konkurencē festivāla galvenajā A turnīrā, paaugstinot savu reitingu par 57,6 punktiem.

Visi rezultāti A turnīrā chess-results.com

B turnīrā ar 5,5 punktiem labākie panākumi Rīgas Šaha skolas audzēkņiem Pāvelam Sokolovskim (1812) un Kristiānam Vārpiņam (1885), attiecīgi 40. un 41.vieta kopvērtējumā 244 dalībnieku konkurencē. Pāvelam Sokolovskim  izdevās paaugstināt savu šaha reitingu par 73,2 punktiem!

Visi rezultāti B turnīrā chess-results.com

C turnīrā šogad piedalījās 170 dalībnieki. Šajā turnīrā augstajā 11.vietā kopvērtējumā un sieviešu konkurencē 1. vietā ierindojās Rīgas Šaha skolas audzēkne Lauma Mieriņa (6,5 punkti no 9). Pēc turnīra pirmajām 7 kārtām Laumai bija tikai viens zaudējums un 6 punkti no 7!  Sieviešu konkurencē 2. vieta C turnīrā Rīgas Šaha skolas pārstāvei Darjai Zubovai (6 punkti no 9). Tikpat punktu, tikai sliktāki papildrādītāji deva zemāku vietu kopvērtējumā Rīgas Šaha skolas audzēknei Marijai Krasiļņikovai.

Visi rezultāti C turnīrā chess-results.com

Vairāk lasāms Rīgas Šaha skolas mājaslapā.

Attēls no sahaskola.lv