Kuldīgas svētku turnīrā uzvar lielmeistars no Zviedrijas

01.08.2024

Kuldīgas Vecpilsētas svētku turnīrs ātrajā šahā piektdien Kuldīgas novada sporta skolas šahā klubā pulcēja 30 dalībniekus no četrām federācijām – Latvijas, Zviedrijas, Lietuvas un Igaunijas.

7 kārtu Šveices sistēmas rapida (10+5) sacensības organizēja Kuldīgas novada dome, šaha klubs "Kuldīga" un Kuldīgas novada Sporta skolas šaha nodaļa, direktors bija Viktors Štenbergs, bet galvenais tiesnesis – Alberts Cimiņš.

Zviedrijas lielmeistars Ferdinands Hellers (2387) bija izteikts reitingfavorīts, ko viņš apliecināja arī praksē, uzvarot visus savus pretiniekus un tuvākos sekotājus apsteidza par 2 punktiem.

Otro un trešo vietu ar 5 punktiem ieņēma attiecīgi Aivars Laizāns (2116) un Uldis Melderis (1879), savukārt pa 4,5 punktiem iekrāja (vietu secībā) Rolands Kaļinausks (Lietuva, 1936), Madara Golsta (1932), Vitālijs Daškevičs (1911), Vairis Kurpnieks (1889), Matīss Mitenieks (1817) un Rimvīds Šumskis (Lietuva, 1868).

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com, bet daudzie balvu saņēmēji šeit.

Kuldīgas svētku turnīri notiek jau krietnu laiku, taču kāds no lielmeistariem tur "debitēja" tikai 2020.gadā,  kad kausu ieguva mūsu Zigurds Lanka.

Atgādināsim, ka arī pērn čempions iekrāja simtprocentīgu rezultātu. Tas bija Rīgu pārstāvošais kuldīdznieks Renārs Osis. 2022.gadā labākais bija IM Vadims Daškevičs no Norvēģijas, bet pirms tam uzvarēja Jānis Emīls Mieriņš.

Turnīra direktors Viktors Šteinbergs (no kreisās) un 1.vietas ieguvējs Ferdinands Hellers.
Turnīra direktors Viktors Šteinbergs (no kreisās) un 2.vietas ieguvējs Aivars Laizāns.
Turnīra direktors Viktors Šteinbergs (no kreisās) un 3.vietas ieguvējs Uldis Melderis.
Turnīra direktors Viktors Šteinbergs (no kreisās) un 4.vietas ieguvējs Rolands Kaļinausks.
Turnīra direktors Viktors Šteinbergs (no kreisās) un 5.vietas ieguvēja Madara Golsta.