Jūlija otrajā "RŠF Open" turnīrā uzvar Mārtiņš Mālakalns

25.07.2024

Trešdien Rīgas Šaha federācijas (RŠF) telpās noslēdzās šomēnes otrais no diviem klasiskās laika kontroles "Open" turnīriem spēlētājiem ar reitingu līdz 1800 punktiem.

Pie rūtotajiem galdiņiem sēdās 19 dalībnieki, pārsvarā jaunieši un galvaspilsētas pārstāvji. Trijās dienās viņiem bija jāaizvada septiņas klasiskā šaha partijas ar apdomas laiku 30 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.

Turnīru aizvadot bez zaudējumiem, par čempionu kļuva 16 gadus jaunais rīdzinieks Mārtiņš Mālakalns (1511), kuram četras uzvaras un trīs neizšķirti. Viņam arī visaugstākais reitinga pieaugums no visiem spēlētājiem – plus 75,2.

Nākamās vietas ar 5 punktiem ieņēma attiecīgi Gustavs Stinka (1608), Gustavs Rupais (1634) un Aleksandrs Afanasjevs (1672). 4,5 punkti Rihardam Elstam (1464), savukārt labāko sešinieku noslēdza Ričards Stepanovs (1493), kuram puspunkts mazāk. Jāatzīmē, ka Rupaids no organizatoriem saņēma ne tikai diplomu par trešo vietu, bet arī par skaistāko labāko rokrakstu partiju pierakstā!

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com, bet balvu saņēmēji – šeit.

Turnīru sērijas rīkotāji (Rīgas Šaha federācija sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju) ar prieku paziņo jau par nākamā pasākumu. Ceturtais posms ieplānots no 26. līdz 28.augustam. Visi laipni aicināti! Nolikums pieejams šeit.