Esplanādē uzsāk simultānspēļu tradīciju

08.07.2024
Publicitātes foto

Esplanādē sestdien un  svētdien norisinājās īpašs notikums sporta cienītājiem, kad, sadarbojoties Latvijas Basketbola savienībai un Latvijas Šaha federācijai, tika organizēti simultānspēles seansi.

Šis pasākums sniedza unikālu iespēju basketbola līdzjutējiem un interesentiem iemēģināt spēkus šaha partijās ar vadošajiem Latvijas šaha olimpiskas vīriešu un sieviešu izlases spēlētājiem.

Sestdien no simultānspēles seansu vadīja Latvijas olimpiskās šaha izlases 1. galdiņš, lielmeistars Arturs Neikšāns. Tajā piedalījās  aizrautīgi līdzjutēji, kuriem bija iespēja izaicināt vienu no labākajiem Latvijas šahistiem un izbaudīt šī intelektuālā sporta veida burvību. Interesentu bija tik daudz, ka pasākums ritēja daudz ilgāk nekā sākotnēji plānots, faktiski līdz pat tumsai; brīdim, kad figūras jau bija grūti saskatīt.

Svētdien šaha entuziastus un spēlēt pratējus priecēs Latvijas olimpiskās šaha izlases meitenes. Simultānspēles seansu vadīja lielmeistares Ilze Bērziņa un Laura Rogule, kā arī izlases dalībnieces, FIDE meistares Renāte Vidruska un Linda Krūmiņa. Šis pasākums bija lieliska iespēja satikties ar izcilām šahistēm, uzzināt vairāk par viņu šaha gaitām un apgūt jaunas stratēģijas un taktikas.

Latvijas Šaha federācijas viceprezidents Ilmārs Krūms izteica pateicību par veiksmīgo sadarbību ar Basketbola Savienību un uzsvēra, cik nozīmīgi ir šādi pasākumi, lai popularizētu šahu kā sporta veidu un veicinātu veselīgu dzīvesveidu sabiedrībā. "Šaha simultānspēles seansi ir ne tikai izklaidējoši, bet arī izglītojoši, jo tie veicina domāšanas attīstību un stratēģisko prātu," teica viceprezidents.

Latvijas Basketbola Savienības Ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss piebilda: "Šādas sadarbības starp dažādiem sporta veidiem ir lielisks veids, kā saliedēt sabiedrību un veicināt sporta daudzveidību. Mēs ceram, ka šis būs tikai pirmais no daudziem kopīgiem pasākumiem."

Visi interesenti aicināti Rīgā apmeklēt Esplanādi Parīzes olimpisko spēļu laikā, kad šī tradīcija tiks turpināta jau sadarbībā ar Latvijas Olimpisko Komiteju un piedalīties šaha simultānspēļu seansos, lai klātienē izbaudītu aizraujošo šaha spēli un satiktos ar mūsu izcilajiem šahistiem. Pasākums būs atvērts visiem, un dalība tajā ir bezmaksas. Plānotie laiki katru dienu no pulksten 17 līdz 19, bet sekos vēl detalizēta informācija.

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Publicitātes foto
Publicitātes foto