Šahistiem iespēja piedalīties divos RŠF klasiskās laika kontroles turnīros

03.07.2024

Rīgas Šaha federācija (RŠF) šomēnes rīkos divus klasiskās laika kontroles turnīrus spēlētājiem ar reitingu līdz 1800 punktiem. Pirmais no tiem notiks jau pavisam drīz, no 8. līdz 10.jūlijam, savukārt otrais paredzēts no 22. līdz 24.jūlijam.

Sacensības organizē Rīgas Šaha federācija sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju, bet galvenais tiesnesis būs Alberts Cimiņš. Norises vieta ir RŠF telpas Ganību dambī 21G, otrajā stāvā.

Abi turnīri ("RŠF Open" II un III posms) tiks izspēlēti trijās dienās. Dalībniekus sagaida Šveices sistēmas 7 kārtas ar apdomas laiku 30 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu. Ja šahistam nav iespējas piedalīties kādā no kārtām, ir iespējas pieprasīt neizšķirtu bez spēles līdz 5. kārtai ieskaitot, laicīgi piesakot tiesnesim.

Šāda veida trīs dienu sacensības, kas pārsvarā ir domātas jaunajai paaudzei, ir lieliska iespēja gūt turnīru pieredzi, paaugstināt vai iegūt savu pirmo klasisko reitingu, kā arī jauki pavadīt laiku sportiskā atmosfērā.

Reitinga iegūšana un paaugstināšana ir sevišķi aktuāla šobrīd, jo jau augustā sāksies viens no lielākajiem pasākumiem Ziemeļvalstīs "RTU Open". Tiem, kas plāno startēt tā turnīros, nāks pa labu gan prakse, gan reitings.

"RŠF Open" pieteikumi jāsūta uz e-pastu alberts.cimins@inbox.lv vēlākais vienu dienu pirms turnīra. Dalības maksa ir 25 eiro katram posmam.

Detalizēta informācija atrodama nolikumā.