Kalnciema kvartālā atkal nosvin šaha svētkus

21.06.2024
Publicitātes foto

Ceturtdien, 20.jūnijā, vienā no Rīgas dzīvīgākajiem kultūras centriem Kalnciema kvartālā otro reizi tika svinēta Šaha diena, kas pulcēja kuplu interesentu skaitu no četrām valstīm.

Pasākumu organizēja Kalnciema kvartāls sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju, par labu noskaņojumu un raitu norisi rūpējās vakara vadītājs, aktieris, un šaha treneris Atis Bētiņš, savukārt dalība visiem bija bez maksas.

Atzīmēt Šaha dienu bija ieradušies 104 interesenti no Latvijas, Vācijas, Turcijas un Ukrainas.

Visiem dalībniekiem bija jāaizvada Šveices sistēmas 7 kārtas ar apdomas laiku 8 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu. Par uzvarētāju kļuva     WFM Agnesa Stepania Ter-Avetisjana (2062), kura pieveica visus savus pretiniekus. Punkts mazāk attiecīgi Tomam Kalniņam (2075) un Konstantīnam Gudovskim (2074), savukārt pa 5,5 punktiem ieguva Daniels Beniosevs (2087), Leonīds Briļs (2021), Melānija Luīze Jansone (1900) un Ģirts Tenis (1851).

Rezultāti apskatāmi chess-results.com, bet visi balvu saņēmēji pieejami šeit.

Bez sportiskajiem panākumiem šoreiz svarīga bija kopā būšana, kas ilga gandrīz līdz tumsai, jaukā atmosfēra un patiesa šaha svētku svinēšana, tiekoties dažāda vecuma un meistarības pārstāvjiem.

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Publicitātes foto
Publicitātes foto
Publicitātes foto