Aizvadīts Dobeles Ceriņu desmitais šaha turnīrs

15.06.2024
Attēls no dobelesporto.lv.

Sestdien, 8.jūnijā, Dobeles pilsētas 770. jubilejas svētku noskaņās aizvadīts nu jau desmitais starptautiskais Ceriņu šaha turnīrs, teikts vietnē dobelesporto.lv.

Turnīru organizēja Dobeles šaha klubs, sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību un  AS “Dobeles dzirnavnieks“.

Lai gan šim turnīram bija vairāk svētku noskaņa, tomēr sacensību dalībnieki bija nopietni noskaņoti šaha spēlei, par ko liecināja kuplais dalībnieku skaits 56. Šahisti bija ieradušies no dažādām Latvijas pilsētām (Dobeles, Rīgas, Jelgavas, Liepājas, Ventspils, Skrīveriem, Jūrmalas, Salaspils, Dundagas, Kandavas, Jūrkalnes, Sabiles) un Lietuvas (Jonišķiem, Žagares, Jaunakmenes, Šauļiem, Možaiķiem, Panevēžas).

Šaha cīņas bija  sīvas, dažkārt arī emocijas guva virsroku, taču pāri visam bija jaušams dalībnieku sportiskais gars.

Turnīrā kopā tika  izspēlētas 224 aizraujošas šaha partijas, no kurām tikai 23 noslēdzās ar miera izlīgumu. Astoņu kārtu sacensībās ar laika kontroli 10 minūtes katram plus 5 sekundes par gājienu vismaz vienu zaudējumu piedzīvoja katrs dalībnieks. Vairākiem dalībniekiem bija vienāds punktu skaits. Lai noteiktu turnīra uzvarētāju un godalgoto vietu ieguvējus,  bija nepieciešams izmantot papildus rādītājus.

Dāmām sacensībās triumfēja Maklakovu ģimene no Rīgas 1. vieta Naomi (meita) ar 6,5 punktiem, 2. vieta Nellija (mamma) ar 6 punktiem,  3. vieta Dafne (meita) ar 6 izcīnītiem punktiem.

Kungiem no Kurzemes 1. vieta Jānis Isakovs (Ventspils) ar 6,5 punktiem, 2. vieta Elvis Beķis (Dundaga) ar 6,5 punktiem, 3 vieta lietuvietis  Ģedimins Viederis (Pasvales) ar 6. punktiem

No dobelniekiem sacensību divdesmitniekā spēja iekļauties tikai Česlavs Voitehovičs ar  4,5 punktiem.

Rezultāti chess-results.com.

Turnīra tiesnese NA Imanta Ābula

Attēls no dobelesporto.lv.
Attēls no dobelesporto.lv.
Attēls no dobelesporto.lv.