Noslēdzies Ulda Deisona piemiņas turnīrs

11.06.2024
Publicitātes foto

Svētdien, 9.jūnijā Siguldā notika 6. skolotāja un TV žurnālista Ulda Deisona piemiņas turnīrs. Šoreiz sacensībās, ko rīkoja Siguldas šaha klubs, piedalījās 22 šahisti no Vidzemes novadiem, kā arī uzaicinātie dalībnieki.

Pēc 4. kārtas sacensību vadībā izvirzījās cēsnieks, meistarkandidāts Andris Ručs, kurš vadību neatdeva līdz pēdējai kārtai un ieguva 1. vietu ar 6,5 punktiem no 7 iespējamiem. Otro vietu ieņēma siguldietis, meistarkandidāts Edgars Lelis (5,5 punkti), un 3. vietā Ivo Saksis no Limbažiem (5 punkti). Senioru balvu 70+ grupā ieguva Juris Saksis, bet 80+ grupā labākais seniors bija Jānis Visockis.

Sacensību rīkošanu atbalstīja skolotāja U.Deisona dēls Uldis Deisons, Eiropas parlamenta deputātes Sandras Kalnietes birojs un SIA “Jāņa sēta”.
Rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Uldis Deisons ir dzimis 1932. gada 2. septembrī un devies mūžībā 2018. gada 18.septembrī. Paralēli ilggadējam darbam Siguldas 1.vidusskolā Uldis Deisons ir strādājis par žurnālistu un diktoru Latvijas Televīzijā un radio, ir veidojis radījumus par šaha turnīru aktualitātēm, aicinot iepazīt šaha partiju pozīcijas, risināt šaha uzdevumus. Uldis Deisons ir vadījis Siguldas senioru šaha klubu un daudzus gadus ir bijis šaha treneris, mācot bērnus šaha pulciņā Siguldas 1.vidusskolā. Daudzu šaha tradīciju iedibinātājs un uzturētājs Uldis Deisons 2016. gadā saņēma Siguldas novada domes balvu “Par mūža ieguldījumu sportā”.

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Publicitātes foto
Publicitātes foto