Latvijas junioru čempionāts notiks no 2. līdz 5.jūlijam

12.06.2024
Attēls no etsy.com.

Latvijas 2024.gada junioru (U-20) čempionāts klasiskajā šahā šogad notiks no 2. līdz 5.jūlijam Rīgas Šaha federācijas telpās Ganību dambī 21b.

Sacensības organizē un vada Latvijas Šaha federācijas jauniešu valde sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju un Rīgas Šaha federāciju. Turnīra direktori ir Gustavs Stinka un Kristaps Reinis Strods, bet galvenais tiesnesis – Alberts Cimiņš.

Četrās dienās plānots aizvadīt Šveice sistēmas septiņas kārtas ar laika kontroli 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.

Organizatori aicina piedalīties ikvienu Latvijas jaunieti, kuriem ir piešķirts FIDE ID numurs, kas dzimuši 2004.gadā vai jaunāki. Visi dalībnieki, neatkarīgi no vecuma un dzimuma, spēlēs vienā grupā.

Iepriekšējos pieteikumus pieņem līdz 29.jūnijam. Tie jāiesniedz, rakstot uz e-pastu alberts.cimins@inbox.lv. Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds sporta klase vai tituls, FIDE ID numurs un klubu.

Dalības maksa reitinga grupai no 1801 līdz 2400 un spēlētājiem, kuri ir dzimuši 2004. un 2005.gadā, ir 20 eiro. Pārējiem tā ir 30 eiro.

Detalizēta informācija nolikumā.

Atgādināsim, ka Latvijas vēsturē pirmais junioru čempionāts notika pērn. Par uzvarētājiem tika kronēti Reinis Paikens un Naomi Maklakova.