Jauns uzvarētājs Fēliksa Circeņa piemiņas turnīrā

10.06.2024
Foto no facebook.com

Ādažu vidusskolā sestdien, 8.jūnijā, tika aizvadīts jau septītais pēc skaita Fēliksa Circeņa piemiņas turnīrs šahā, kas šoreiz pulcēja 109 dalībniekus no trīs valstīm: Latvijas, Lietuvas un Ukrainas. Atkal tika pārspēts dalībnieku skaita rekords pret iepriekšējo gadu. Priecēja arī lielais dalībnieku skaits no Ādažu vidusskolas un novada.

Sacensības notika pēc Šveices sistēmas 9 kārtās; laika kontrole uz visu partiju bija 10 minūtes un 5 sekundes klāt par katru izdarītu gājienu.

Turnīram ir arī jauns uzvarētājs – pārliecinošu uzvaru pirmo reizi turnīra vēsturē svinēja Reinis Paikens no Rīgas, kurš izcīnīja 8 punktus. Tālākās vietas ar 7 punktiem dalīja pieci šahisti, un tikai papildus rādītāji noteica vietu sadalījumu. Otro vietu ieguva Matīss Mustaps no Rīgas,  bet trešo vietu izcīnīja vienīgais lielmeistars Normunds Miezis no Olaines. Ceturtā vieta Nikolajam Krilovam no Jēkabpils, piektā Rīgas pārstāvim Artjomam Tolmačovam, bet sestā vieta Kristapam Krustkalnam no Carnikavas.

Visi rezultāti un dalībnieki apskatāmi chess-results.com.

No senioriem S50 grupā spēcīgākais bija rīdzinieks Igors Smorodinskis, bet S65 grupā Atis Bērziņš no Carnikavas. Starp dāmām labākais rezultāts otro gadu pēc kārtas bija Rīgas šaha skolas pārstāvei Marijai Kuzņecovai, bet labākais rezultāts starp ādažniekiem bija FIDE meistaram Jānim Grasim. Dzintrai Šteinbergai tika balva ka labākajai F.Circeņa audzēknei. Balvas saņēma arī labākie juniori U-8, U-10, U-12, U-14, U-16 (gan zēns un meitene) un U-18 (gan zēns un meitene) kategorijās.

Turnīrā bija arī daudzas pārsteiguma balvas – dalībniekam, kurš pirmais pieteicās (Olivers Smilga no Limbažiem), visjaunākajam  un visvecākajam dalībniekam, labākajam Ādažu militārās bāzes pārstāvim, labākajam Ādažu vidusskolas pārstāvim, labākajam Lietuvas un Ukrainas pārstāvim.

Liels paldies Ādažu vidusskolas vadībai, jo sevišķi Dacei Dumpei, par sadarbību turnīra organizēšanā, kā arī biedrības "Ādažu uzņēmēji" valdes priekšsēdētājam Uldim Štēbelim par sagādātajām pārsteiguma balvām ("Rūdolfs" bio). Īpašs paldies "Orkla Latvija" par sarūpētajām Ādažu čipsu balvām.

Tiksimies atkal pēc gada jūnija sākuma nu jau astotajā Fēliksa Circeņa piemiņas turnīrā!

Turnīra direktors, FIDE meistars Jānis Grasis

Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Jaunais turnīra uzvarētājs – Reinis Paikens.