Jelgavā notiks pilsētais atklātais čempionāts, kā arī sacensības bērniem un jauniešiem

09.06.2024
Jelgavas Valsts ģimnāzijas aktu zāle. Publicitātes foto

Nākamā mēneša pirmajā nedēļas nogalē, 6. un 7.jūlijā, Jelgavā, valsts ģimnāzijas telpās norisināsies Latvijas mēroga sacensības karaliskajā prāta sporta veidā – šahā.

Sestdien, 6. jūlijā, notiks bērnu un jauniešu šaha turnīrs "Izaugsmei", kura nosaukuma ideja radusies, iedvesmojoties no Jelgavas pilsētas saukļa. Sacensības notiks trīs atsevišķās grupās – "Elites" (I un II sporta klašu šahistiem), "Meistarības" (III un IV sporta klašu šahistiem) un "Nākotnes" (iesācējiem) grupās. Kopumā organizatori ir paredzējuši vietas 100 dalībniekiem. Katrā grupā dalībniekiem būs jāaizvada 8 kārtas pēc Šveices sistēmas ar apdomas laiku 10 minūtes + 5 sekundes par gājienu katram dalībniekam. Dalība ir bez maksas.

Savukārt jau nākamajā dienā, svētdien, notiks pilsētas atklātais čempionāts, kurā piedalīties varēs ikviens Jelgavas pilsētas iedzīvotājs un tās viesis neatkarīgi no vecuma, dzimuma un šaha spēles meistarības līmeņa. Turnīrā, kurā tiks aprēķināts arī Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) reitings, spēlētājiem būs jāizspēlē 7 kārtas ar laika kontroli 10 minūtes + 5 sekundes par gājienu. Atklātajā čempionātā paredzēts arī visai iespaidīgs naudas balvu fonds – 600 eiro ar plānoto 1.vietas naudas balvu 140 eiro apmērā. GM, IM, WGM un WIM titulu īpašnieki, kā arī, protams, jelgavnieki turnīrā varēs piedalīties bez maksas, bet pārējiem dalības maksa ir 10 eiro.

Plānots, ka gan bērnu un jauniešu turnīrā, gan Jelgavas atklātajā čempionātā būs šaha partiju tiešraide.

Sacensībām iespējams reģistrēties, aizpildot pieteikuma formu vai rakstot uz e-pastu info@chessacademy.lv un norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu, sporta klasi vai titulu, FIDE ID numuru un pārstāvēto organizāciju vai pilsētu.

Par turnīru norisi gādā Latvijas Šaha federācija, Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Sporta servisa centrs" un Baltijas Šaha Akadēmija. Detalizēta informācija par sacensību formātu un noteikumiem ir pieejama nolikumos.

Bērnu un jauniešu šaha turnīrs "Izaugsmei! 2024": reģistrācija, nolikums

Jelgavas atklātais čempionāts šahā: reģistrācija, nolikums