Fišera šaha turnīrs – neprognozējama un aizraujoša cīņa

01.06.2024
No kreisās: Aleksejs Adamovičs, Renāte Vidruska, Konstantīns Gudovskis. Foto no facebook.com

25.maijā Rīgas Šaha federācijas telpās notika Fišera šaha turnīrs, kas pulcēja 24 aizrautīgus dalībniekus, kuri, neskatoties uz labu laiku ārā, izbaudīja neparasto un aizraujošo spēles formātu.

Fišera šahs, kas pazīstams arī kā Šahs960, piedāvā spēlētājiem unikālu pieredzi, jo katra spēle sākas ar nejaušu figūru izvietojumu. Tas prasa no dalībniekiem ātru pielāgošanos un radošu stratēģisko domāšanu. Šajā turnīrā spēlētāji saskārās ar dažādiem izaicinājumiem, kas padarīja katru spēli par neatkārtojamu piedzīvojumu.

Turnīra tiesnesis Alberts Cimiņš sagatavoja 8 šaha pozīcijas, kas bija vienādas baltajām un melnajām figūram. Pirms katras partijas tika dots laiks iepazīties ar jaunu šaha pozīciju un tad sākās spēle.

Turnīra laikā bija vērojami vairāki aizraujoši mirkļi, kuros spēlētāji cīnījās par uzvaru līdz noslēdzošajam gājienam. Sacensību gaitā līderos bija divi šahisti – Konstantīns Gudovskis un Aleksejs Adamovičs, līdz pēdējai partijai nebija skaidrs, kurš uzvarēs. Pēdējā partijā abi zaudēja un pēc papildus rādītājiem 1.vietu ieguva Konstantīns Gudovskis.

Rezultāti apskatāmi chess-results.com, visi balvu saņēmēji – šeit.

Bija vairākas pozitīvas atsauksmes par Fišera šaha spēles formātu un tās aizraujošo raksturu. Dalībnieki novērtēja iespēju izmēģināt savus spēkus šajā neparastajā šaha veidā.

Organizatori ir apņēmības pilni turpināt šo tradīciju un plāno nākamo turnīru, kurā varētu piedalīties vēl vairāk dalībnieku. Viņi ir pārliecināti, ka šāda veida turnīri piesaistīs arvien vairāk šaha entuziastu un kļūs par regulāru notikumu šaha kalendārā.

Neprognozējamība un stratēģiskās iespējas, ko piedāvā Fišera šahs, ir ne tikai izaicinošas, bet arī ļoti aizraujošas, kas garantē turpmāku šī turnīra popularitāti.

Aleksejs Adamovičs

Foto no facebook.com
Foto no facebook.com
Foto no facebook.com