Mustaps pārliecinoši labākais "Tournated" turnīrā

28.05.2024
Foto: Irina Oliševskaja (Ukraina)

Svētdien, 26.maijā, viesnīcā "Wellton Riverside SPA" notika ātrā šaha turnīrs, kurš pulcēja 37 spēlētājus, tostarp arī divus ārzemniekus. Sastāvs bija visai raibs, pulcējot dalībniekus sākot ar IV sporta klasi līdz pat meistariem.

Turnīrs arī bija zīmīgs ar vairākiem jauninājumiem – izmantotu reģistrēšanas un izlozes programmu, kā arī inovatīvu šaha partiju tiešraides rīku.

Zaudējot vien puspunktu 8 partijās, turnīrā pārliecinoši uzvarēja FM Matīss Mustaps (2266). Otrais ar 6,5 punktiem palika NM Reinis Paikens (2131) un viņš arī vienīgais, kurš spēja izturēt turnīra uzvarētāja spiedienu un nepiekāpties savstarpējā spēlē. Trešo un ceturto vietu ar 6 punktiem dalīja WFM Agnesa Stepania Ter-Avetisjana (2056) un NM Nellija Maklakova (1903) un, pateicoties labākiem papildrādītājiem, augstāku vietu ieguva tieši olimpiskās izlases dalībniece Ter-Avetisjana. Balvas saņēma arī MK Nikolajs Krilovs (2149), kuram piektā vieta kopvērtējumā, Naomi Maklakova (1854) – dāmu balva, un Tifānija Bella Jākabsone (1467), kurai labākais rezultāts U-10 vecuma grupā.

Uzvarētāji saņēma dāvanu kartes no restorānu tīkla "Gan Bei" un fitnesa studijas "Pilates Story".

Organizatori un pateicīgi dalībniekiem par draudzīgu atmosfēru, viesnīcai "Wellton Riverside SPA" par viesmīlīgu uzņemšanu un partneriem par veiksmīgu sadarbību!

Visi rezultāti un ieņemtās vietas apskatāmi šeit:
www.tournated.net/tournament/106?tab=pairings-standings

Visas bildes no turnīra pieejamas šeit: olishevskaya.gallery.photo/gallery/tournated-sahmaty/
Fotogrāfe: Irina Oliševskaja (Ukraina)
www.instagram.com/irishka.olishevskaya/