Noslēdzies pirmais Nacionālās operas un baleta šaha turnīrs

15.05.2024
Attēls no opera.lv.

Maija sākumā noslēdzas pirmais Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) šaha turnīrs, kuru LNOB organizēja sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju. Turnīrā piedalījās 15 LNOB darbinieki no dažādām nodaļām, teikts vietnē opera.lv.

Par turnīra uzvarētāju kļuva skatuves mehānismu mehāniķis Didzis Dārznieks, otrajā vietā – operas solists Jānis Apeinis, bet trešo vietu ieguva apgaismošanas nodaļas vadītāja vietnieks un iestudējumu gaismu mākslinieks Māris Sējāns.

Apbalvošanas ceremonijā 10.maijā piedalījās arī Latvijas Šaha federācijas pārstāvji: viceprezidents Ilmārs Krūms, ģenerālsekretāre Daiga Falkane un galvenais tiesnesis Gustavs Stinka.

Turnīra spēles notika pēc riņķa sistēmas 15 kārtās, saskaņā ar starptautiskās šaha federācijas (FIDE) noteikumiem. Spēles uzraudzīja Latvijas Šaha federācijas jauniešu valdes prezidents un šī turnīra galvenais tiesnesis Gustavs Stinka.

Šogad LNOB šaha turnīrs bija nosaukts neoficiālā pasaules čempiona šahā Pola Morfija vārdā. Vairāk par šādu izvēli varat lasīt šeit.
 
Turnīrs notika sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju.

Attēls no opera.lv.