Viesnīcas "Pullman" šaha čempionātā uzvar Širovs un Ķeņģis

01.03.2024
Foto: Reinis Riekstiņš

Nedēļas nogalē norisinājās sestais viesnīcas "Pullman Riga Old Town Hotel" čempionāts. Kā ierasts, čempionāts iesākās ar rapida izcīņu, kurā šogad piedalījās 99 šahisti.

Neapšaubāms turnīra favorīts bija lielmeistars Aleksejs Širovs, kuram pēc uzvaras 7. kārtā pret lielmeistaru Edvīnu Ķeņģi, izdevās noņemt turnīra lielāko intrigu. Širovs uvarēja rapid čempionātu ar 8,5 no 9, vienīgo neizšķirtu sarūpēja meistarkandidāts Lauris Laimiņš, kurš ieņēma 3. vietu, Ķeņģis čempionātā finišēja 2. vietā.

Šogad rapida čempionāts bija īpašs ar tiešraidi, kura bija skatāma "Mediju Nama" (nra.lv) youtube kanālā. Viesnīcā "Pullman" tika ierīkota studija, kurā lielmeistars Toms Kantāns kopā ar studijas viesiem komentēja turnīra pirmo četru galdiņu partijas. Viss tiešraides ieraksts ir pieejams interesentiem uz mūžīgiem laikiem.

Pēc rapida turnīra noslēguma notika tradicionālā šaha viktorīna, kurā šoreiz jautājumus bija sagatavojis šahists Valters Vārpiņš. Ņemot vērā čempionāta dalībnieku sastāvu, viktorīnā bija iekļauti jautājumi par turnīra vadošo šahistu Širova un Ķeņģa partiju fragmentiem. Viktorīnu pārliecinoši uzvarēja Martijs Krakops, saņemot piemiņas kausu.  

Blica turnīrā, kurš notika svētdienā, sīvā cīņā izdevās uzvarēt Edvīnam Ķeņģim. 2. vietā palika viens no līderiem Matīss Mustaps, un 3. vietā Vladimirs Svešņikovs. Gan blica, gan rapida čempionātos trīs labākie šahisti papildināja savas servīzes, jo ierasto kausu vietā tika saņemti īpaši piemiņas šķīvji.

Čempionātu organizēja biedrība "Rīgas Mats" un Latvijas Šaha federācija ar viesnīcas "Pullman Riga Old Town Hotel", OK Būvmateriāli, un SIA "Compor" atbalstu. Tiešraidi nodrošināja kompānija "NoLimits Production" ar nra.lv atbalstu. Organizatori pateicas visiem atbalstītājiem, un īpaši Jurģim Tūbelim, Valdim Vanadziņam, Edgaram Bāliņam, Jēkabam Endziņam un Tomam Kalniņam.

Saites: video tiešraide, partijas, rezultāti

"Pullman Riga Old Town Hotel" čempioni:
2024  Aleksejs Širovs (rapids), Edvīns Ķeņģis (blics)

2023 Arsens Bataševs (rapids), Kristaps Kretainis (blics)
2022 Aleksejs Širovs (rapids), Matīss Mustaps (blics)
2021 Internetā: Nikita Matinjans (Krievija)
2020 Ņikita Meškovs (rapids un blics)
2019 Vladimirs Svešņikovs (rapids), Kristaps Kretainis (blics)
2018 Jevgēnijs Svešņikovs (rapids un blics)

Sagatavoja: Andris Tihomirovs