Pēc nedēļas notiks Latvijas šaha čempionāta Vidzemes atlases turnīrs

22.02.2024
Siguldas pagasta Kultūras nams. Publicitātes foto

Latvijas 2024.gada šaha čempionāta Vidzemes reģionālās atlases turnīrs no 1. līdz 3.martam notiks Siguldā, Siguldas pagasta Kultūras namā. Latvijas Šaha federācija jau vienpadsmito gadu pēc kārtas Siguldai deleģējusi tiesības rīkot Vidzemes atlases turnīru.

Atkarībā no pieteikušos dalībnieku skaita pirmo divu vai trīs vietu ieguvēji iekļūs Latvijas čempionāta finālā, kas sāksies 27. aprīlī. Tikpat liels rezultātu tabulā aiz uzvarētājiem sekojošu dalībnieku skaits iekļūs Latvijas čempionāta pusfinālā, kas sāksies 28. martā.

Sacensības notiks 7 kārtās ar apdomas laiku 40 minūtes uz partiju, pieskaitot 15 sekundes par katru gājienu. Turnīra sākums ir piektdien, 1.martā pulksten 17.50, kad tiks spēlēta 1. kārta. Sestdien un svētdien paredzētas pa trim spēļu kārtām, sākot spēli pulksten 11.00 no rīta. Turnīrā var piedalīties šahisti, kam ir vismaz 2. sporta klase. Dalības maksa turnīrā ir 12 eiro un Siguldas novada ID karšu īpašniekiem 5 eiro.

Pieteikušos dalībnieku saraksts skatāms chess-results.com. Paredzētas balvas pirmo vietu ieguvējiem un arī speciālbalvas labākajai dāmai, senioram un junioram.  

Dalībniekiem ir iespējas pieteikties kompleksajām pusdienām (otrais ēdiens, dzēriens, smalkmaizīte, cena 5,70 EUR), kas tiks piegādātas uz sacensību vietu 2. un 3. martā pulksten 13.00, rakstot uz rīkotāju e-pastu siguldachess@gmail.com un veicot apmaksu iepriekšējā dienā.

Pasākumu sadarbībā ar Latvijas šaha federāciju rīko Siguldas šaha klubs, un to atbalsta Siguldas novada pašvaldība.

Sacensībās var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Piesakoties sacensībām, dalībnieki apliecina, ka neiebilst sacensību laikā organizatoru uzņemto fotogrāfiju izmantošanai sacensību publiskajos materiālos.

Visvaldis Gercāns,
Siguldas šaha kluba valdes loceklis