Notiks viesnīcas "Pullman" čempionāts rapidā un blicā

09.02.2024

24. un 25.februārī viesnīcā "Pullman Riga Old Town Hotel" notiks sestais viesnīcas čempionāts rapidā un blicā. Sestdien notiks rapida čempionāts ar 9 kārtām un laika kontroli 10+5, bet svētdien tiks izspēlēts blica čempionāts ar 11 kartām un laika kontroli 3+2.

Pirmo četru galdiņu partijas rapidā čempionātā tiks translētas lichess.

Pēc rapida turnīra pulksten 20 sāksies šaha viktorīna, kuru būs sagatavojis kāds jaunais šahists. Lai spēlētu viktorīnu, kurā būs šaha jautājumi, nepieciešams tikai mobilais telefons ar interneta pieslēgumu. Viktorīnas spēlēšanai noderēs arī šaha un šaha vēstures zināšanas. Veiklākais un gudrākais viktorīnas dalībnieks saņems piemiņas kausu.

Rapida turnīra uzvarētājs saņems gan naudas balvu, gan iespēju izmantot "Premium deluxe King" numuriņu divām personām. Šogad abos turnīros labākie spēlētāji saņems nevis ierastos kausus, bet piemiņas šķīvjus. Tie labi izskatās gan skapī goda vietā, gan izmantojami ikdienā, kad nepieciešams interneta partijas laikā uz galda uzlikt saldumus vai augļus. Pateicoties atbalstītājiem, U-18, U-14, U-12 grupu labākie šahisti saņems pārsteiguma balvas.

Dalībnieki aicināti notīrīt putekļus no saviem šaha galdiņiem, gatavoties un pieteikties čempionātam jau tagad. Pieteikšanās, rakstot Albertam Cimiņam uz epastu: alberts.cimins@inbox.lv.

Lai pēc rapid turnīra nebūtu jābrauc mājās, gatavojoties svētdienas blica turnīram, aicinām šahistus izmantot viesnīcas "Pullman Riga Old Town Hotel" īpašo piedāvājumu un rezervēt sev numuriņu ar brokastīm, rakstot uz: h9619-re@accor.com  (kods:Pullman Chess, cena par vienvietīgu 90 eiro, divvietīgu 100 eiro). Ja pirms turnīra nav apetītes, var rezervēt divvietīgu vai vienvietīgu numuru bez brokastīm par 70 eiro.

Dalības maksa rapida turnīrā ir 25 eiro, blica turnīrā 20 eiro. Lielmeistari piedalās bez dalības maksas.

Čempionātu organizē biedrība "Rīgas Mats" un Latvijas Šaha federācija ar viesnīcas "Pullman Riga Old Town Hotel", "OK Būvmateriāli" un SIA "Compor" atbalstu.

Nolikums, dalībnieki

"Pullman Riga Old Town Hotel" čempioni:
2024 Tiks noskaidrots 24. un 25. februārī.
2023 Arsens Bataševs (rapids) Kristaps Kretainis (blics)
2022 Aleksejs Širovs (rapids) Matīss Mustaps (blics)
2021 Internetā: Nikita Matinjans (Krievija)
2020 Ņikita Meškovs (rapids un blics)
2019 Vladimirs Svešņikovs (rapids) Kristaps Kretainis (blics)
2018 Jevgēnijs Svešņikovs (rapids un blics)

Andris Tihomirovs