Aizvadīts kārtējais Olaines čempionāta posms

06.02.2024

Februāra pirmajā nedēļas nogalē aizvadīts kārtējais Olaines šaha čempionāta posms – skolniekiem mācību gada noslēdzošais, jau ceturtais, pārējiem interesentiem – otrais šajā gadā.

Gan pieaugušo, gan jo īpaši skolēnu spēlēt gribētāju rindas krietni paretināja ziemas vīrusi, taču tas nemazināja azartu, vismaz skolēnu cīņas spars, nepiedaloties vairākiem spēcīgiem konkurentiem, tikai pieauga.

IV posmā skolēniem pārliecinoši, ar viena punkta pārsvaru, uzvarēja Kalvis Apinis, kas ir viņa labākais sniegums šajā mācību gadā. Vienīgo neizšķirtu Kalvis nospēlēja ar trešās vietas ieguvēju, labāko starp meitenēm, Aigu Gansoni. Kristers Grigorjevs, kas izcīnīja otro vietu, arī noslēdza miera līgumu ar Aigu, taču šoreiz turnīra apstākļos, ne treniņos, pieveica savu principiālo pretinieku Juri Skubeņiču, kam šis gan nebija sekmīgākais turnīrs. Trešās vietas liktenis izšķīrās pēdējā kārtā, kad divu Ralfu (Zommers pret Dagenvaldu) duelis beidzās ar patu, ja jaunākais no abiem – Dagenvalds – bandinieku galotni nebūtu sasteidzis un būtu uzvarējis, tad arī būtu izcīnījis trešo vietu, taču šoreiz veiksme bija otra Ralfa (Zommera) pusē, kuram ceturtā vieta!

Bērnu turnīra rezultāti: chess-results.com

Skolniekiem šis bija arī noslēdzošais turnīrs, kad tika apkopoti katra dalībnieka trīs labākie starti no četriem aizvadītajiem posmiem. Te ar milzu atrāvienu pirmajā vietā Justīne Elza Grāvere, otrā – Keitija Lazdiņa, bet trešā – Aiga Gansone, pēc tam sekoja trīs puiši.

Open turnīrā šoreiz piedalījās 33 dažāda stipruma šahisti. Ne pirmo reizi no pirmās kārtas līdz pēdējai līdera godā bija olainietis Emīls Jānis Mieriņš, uzvarot pirmās piecas partijas, bet divas noslēdzošās nospēlējot neizšķirti, to skaitā arī ar otrās vietas ieguvēju Konstantīnu Gudovski, kuram arī 6 punkti no 7. Trešajā vietā – Marks Mucenieks (5 punkti), kas pēdējā kārtā apspēlēja Aivaru Laizānu, kas tālab noslīdēja uz ceturto vietu. 4.5 punktus bez Aivara ieguva vēl septiņi šahisti, tūlīt aiz viņiem ar četriem punktiem labākās dāmu balvas ieguvēja – Lauma Mieriņa.

Open turnīra rezultāti: chess-results.com

Līdz nākamajiem mazajiem Olaines turnīriem nu būs ierasti lielā pauze līdz rudenim, taču bērnu turnīri notiks jau aprīlī, kad sacentīsies tikai meitenes gan individuāli, gan divu dalībnieču komandās, kā arī lielie Olaines pavasara šaha svētki maijā.

Guna Skujiņa