Aicina uz pirmo no šajā gadā trim paredzētiem turnīriem Garkalnē

03.02.2024

Svētdien, 18. februārī, kultūras centrā "Berģi" (Rīga, Brīvības gatve 455) notiks pirmais šā gada Garkalnes pagasta šaha turnīrs. Sacensības ir atklātās, kas nozīmē, ka tajās var piedalīties ikviens interesents, neatkarīgi no vecuma, spēles līmeņa vai dzīvesvietas.

Dalība turnīrā ir bez maksas visiem dalībniekiem.

Turnīrs notiks pēc Šveices sistēmas 7 kārtās ar laika kontroli 10 minūtes partijai katram dalībniekam + 5 sekundes par katru izdarīto gājienu un ar FIDE ātrā šaha (rapida) reitinga aprēķinu.

Pasākuma norisi nodrošina Ropažu novada pašvaldība un Garkalnes sporta centrs, savukārt čempionāta organizatorisko pusi uzņemas Latvijas Šaha federācija un Baltijas Šaha Akadēmija.

Atgādināsim, ka turnīri Garkalnē uz Latvijas šaha kartes paradījušies pagājušajā gadā. Pavasarī, pirmajā no šiem turnīriem pārāks bija novadnieks lielmeistars Toms Kantāns, savukārt rudens turnīrā 70 dalībnieku konkurencē labākais bija meistarkandidāts rīdzinieks Konstantīns Gudovskis.

Pieteikties sacensībām iespējams aizpildot reģistrācijas veidlapu ej.uz/garkalne-2024-1posms vai rakstot turnīra galvenajam tiesnesim Tomam Kalniņam uz e-pastu toms.kalnins@outlook.lv. Pieteikšanās ir atvērta līdz 16. februārim, tomēr ierobežotu vietu skaita dēļ spēlētgribētāji aicināti pieteikties laicīgi.

Detalizēta informācija atrodama nolikumā.

Reģistrēto spēlētāju saraksts atrodams vietnē chess-results.com.