Reizi mēnesī otrdienās Rīgas Šaha klubā būs blica turnīri

12.01.2024
Rīgas Šaha klubs pazīstams ar savu īpašo atmosfēru. Foto no facebook.om

Par labām ziņām šogad parūpējies Rīgas Šaha klubs, kas atrodas Vecrīgā, Tirgoņu ielā 10, bāra ''Victory pub" telpās. Tradicionālais turnīru klāsts ir papildināts ar blica sacensībām spēletājiem ar reitingu līdz 1700, kas notiks reizi mēnesī otrdienās.

Sākot ar 20.janvāri, turpmāk katrā ceturtajā otrdienā notiks blica turnīrs ar FIDE reitinga aprēķinu, Šveices sistēmas 9 kārtām un apdomas laiku 5 minūtes partijai plus 3 sekundes par gājienu.

Turnīru direktors ir Rīgas Šaha kluba vadītājs Ivo Gubanovs, bet galvenais tiesnesis – IA Alberts Cimiņš.

Sacensībās var piedalīties jebkuras sporta klases šahisti no 18 gadu vecuma ar FIDE reitingu līdz 1700. Vietu skaits ir ierobežots (32 vietas), tādēļ vēlama savlaicīga reģistrācija pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv vai WhatsApp 28804664. Pieteikties var arī klubā pirms turnīra, bet tas saistīts ar risku, ka vairs var nebūt vietu.

Dalības maksa ir 15 eiro. Laureātiem paredzētas balvas no Rīgas Šaha kluba.

Detalizēta informācija apskatāms nolikumā.

Rīgas Šaha kluba šā gada kalendārā kopumā iekļauti 36 (!) turnīri. Tās ir "Dice Chess" sacensības, sparinga turnīri pēc brīvas sistēmas bez reitinga aprēķina un tagad arī turnīri otrdienās ar reitingu līdz 1700. Viss aktivitāšu kalendārs pieejams rigachessclub.com.

Kā jau esam rakstījuši, Rīgas Šaha klubs dibināts 2017.gadā un atrodas Vecrīgā, Tirgoņu ielā 10, blakus Domu laukumam, 1698.gadā celtajā holandiešu mājā alus krogā "Victory Pub". Tā telpās atsevišķa istaba ir atvēlēta šaha spēlēšanai.