Latvijas vīriešu čempionāta ceturtdaļfināls notiks no 12. līdz 14.janvārim

27.12.2023
Viesnīca "Pullman Riga Old Town Hotel". Publicitātes foto

No 12. līdz 14.janvārim Rīgā, viesnīcā "Pullman Riga Old Town Hotel" notiks Latvijas vīriešu 2024.gada čempionāta ceturtdaļfināls, uz kuru aicināti pieteikties spēlētāji ar FIDE klasisko reitingu līdz 1699.

Sacensības organizē Latvijas Šaha federācija. Galvenais tiesnesis būs IA Alberts Cimiņš, bet viņa palīgs  – IA Aivars Laizāns.

Turnīrs notiks pēc Šveices sistēmas 7 kārtās ar apdomas laiku 30 minūtes partijai plus 30 sekundes par katru gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.

Piedalīties Latvijas federāciju pārstāvoši šahisti, kuriem ir vismaz II sporta klase un uz 2024.gada 1.janvāri nav FIDE klasiskā reitinga vai tas nepārsniedz 1699. Šahistiem obligāti ir jābūt FIDE ID numuram.

Iepriekšējā pieteikšanās līdz 10.janvārim pa e-pastu: alberts.cimins@inbox.lv. Pieteikumā jānorāda uzvārds, vārds, klasiskā šaha reitngs, sporta klase, pilsēta vai klubs. Dalībnieku skaits ierobežots: 64 vietas.

Ja kādam spēlētājam objektīvu iemeslu dēļ nav iespējams ierasties uz vienu no turnīra partijām līdz trešajai kārtai (ieskaitot) tad viņam ir tiesības par to pirms iepriekšējās kārtas sākuma informēt sacensību galveno tiesnesi un šajā kārtā saņemt neizšķirtu bez spēles.

Pusfinālā iekļūs pirmo astoto vietu ieguvēji, taču to skaits var palielināties atkarībā no ceturtdaļfināla dalībniekus skaita.

Detalizēta informācija apskatāma nolikumā.