Atvadu vārdi šahistam un pedagogam Viktoram Rubīnam

15.12.2023

Šā gada 1.decembrī mužībā no mums aizgāja cienījams šahists, izcils pedagogs un šaha entuziasts no Ogres Viktors Rubīns (1949–2023). Viktors dzīvoja ar lielu aizrautību un dedzību pret šahu, kas izpaudās gan viņa spēlēs, gan arī ieguldījumā šaha kopienas attīstībā.

Viņš bija lepns par savu kolekciju šaha grāmatu, kas ne tikai kalpoja kā viņa radošā iedvesmas avots, bet arī kā bagātīga informācijas avotu citiem šaha mīļotājiem.

Viktors Rubīns bija pazīstams kā cīnītājs par top vietām Ogres rajonā. Viņa prasme un stratēģiskais domāšanas veids izcēlās gan uz šaha galdiņa, gan ārpus tā. Viņš bija ne tikai spēlētājs, bet arī ieguldīja savu laiku un enerģiju, mācot jauniešus un daloties savā šaha mīlestībā.

Viktors Rubīns arī kalpoja kā izcils pedagogs skolā, kur viņš pasniedza vairākas disciplīnas, ieskaitot fiziku, matemātiku, ģeogrāfiju, astronomiju un, protams, šahu. Ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi skolotāja lomā viņš ietekmēja daudzu jauniešu dzīves, iedrošinot viņus sasniegt augstus mērķus un pievērsties zināšanu meklējumiem.

Viktors Rubīns paliks atmiņā ne tikai kā izcils šahists, bet arī kā sirsnīgs cilvēks, kurš deva ieguldījumu gan šaha sabiedrībai, gan izglītības jomā. Mūsu domas un līdzjūtība šajā skumjajā brīdī ir ar viņa ģimenes, draugiem un visiem, kuri pazina un cienīja viņa kaislību un ieguldījumu sabiedrībā.

Viktors Rubīns tika apglabāts Lielvārdes kapos, atgriežoties tuvējā zemes klēpī. Šis klusais un vēsturiskais apbedījumu vietas atrašanās punkts kļuva par mūžīgu mājvietu šim izcilajam šahistam un pedagogam. Ar viņa klātbūtni šajā svētajā vietā mēs godinām un pieminām ne tikai viņa spējas pie šaha galdiņa, bet arī viņa ieguldījumu kopējās zināšanās un audzināšanas jomās.

Viktoram Rubīnam pievērsās gan tie, kuri dalījās ar viņa aizrautību par šahu, gan arī tie, kuri bija ietekmēti viņa izcilajiem pedagoģiskajiem spēkiem. Viņa atbalsts un gudrība paliks mūsu atmiņās un dzīvos, un Lielvārdes kapi kļūst par simbolisku vietu, kur atdodam pateicību un godu šī neaizmirstamā cilvēka dzīvei un mantojumam. Mūsu sirdis ir kopā ar viņa ģimeni un draugiem šajā grūtajā brīdī.

Ogres šaha entuziasti un Viktora Rubīna draugi