Šahisti aicināti pieteikties gada pēdējam klasiskā šaha turnīram

28.11.2023

"Riga Christmas Chess Classic 2023" jeb Rīgas Ziemassvētku šaha klasika 2023 ir pēdējais šā gada garais klasiskā šaha turnīrs Latvijā, kuru no 4. līdz 10.decembrim Vecrīgas sirdī uzņems Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs.

Rīgas Ziemassvētku šaha klasikas ietvaros notiks divi turnīri – riņķa turnīrs ar IM, WGM un WIM titulu normām, kā arī “Open” jeb atklātais turnīrs. Savu dalību riņķa turnīrā ir apstiprinājuši šā gada Latvijas čempions Toms Kantāns, Rīgā dzīvojošs zviedru lielmeistars Vitālijs Sivuks, kā arī lielmeistars Ilmārs Starostīts. Riņķa turnīrā vēl ir pieejamas 2 vietas normas pretendentiem.

Šahisti aicināti pieteikties arī “Open” turnīram ar FIDE klasiskā šaha reitinga aprēķinu, kurā 7 dienu laikā būs jāaizvada 9 kārtas ar apdomas laiku 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par katru izdarīto gājienu. “Open” turnīrā spēlētājiem kādā no kārtām ir tiesības vienu reizi pieprasīt neizšķirtu bez spēles (bye), detalizētāku informāciju par šo opciju iespējams precizēt pie tiesnešiem. Turnīra kopējais balvu fonds ir paredzēts 1100 EUR apmērā (tiek garantēts gadījumā, ja piedalās vismaz 50 dalībnieki), savukārt 1. vietas naudas balva tiek garantēta 160 EUR apmērā. Paredzētas pamatbalvas un specbalvas labākajām dāmām, jauniešiem un senioriem.

Iepriekšējos pieteikumus pieņem līdz 2. decembrim. Tie jāiesniedz elektroniski pa e-pastu agapi6@inbox.lv, norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu, sporta klasi, FIDE reitingu (ja ir) un FIDE ID numuru, pilsētu vai klubu.