Latvijas čempionāti notiks no 29.aprīļa līdz 5.maijam

13.04.2023
Foto: Daina Vārpiņa

2023.gada Latvijas čempionāti klasiskajā šahā vīriešiem, sievietēm un amatieriem notiks no sestdienas, 29.aprīļa, līdz piektdienai, 5.maijam, Transporta un sakaru institūta telpās, Rīgā, Lomonosova ielā 1.

Visas sacensības organizē un vada Latvijas Šaha federācija. Direktors ir Toms Kalniņš.

Visi turnīri notiks pēc Šveices sistēmas ar apdomas laiku 90 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu. Sākums pulksten 15, bet reģistrācija iespējama jau divas stundas iepriekš.

Vīriešu čempionātā var piedalīties dalībnieki ar reitingu no 1800 punktiem un augstāku. Pirmās vietas naudas balva tiek garantēta 500 eiro apmērā. Paredzētas 6 – 8 pamata balvas, kā arī dažas reitingbalvas. GM un IM titulu īpašnieki var piedalīties bez maksas, bet pārējiem dalības maksa ir sākot no 30 eiro.

Sieviešu čempionātā var piedalīties dalībnieces, sākot ar otro sporta klasi un augstāk. Pirmā vieta garantēti saņems 350 eiro, būs arī citas balvas. WGM un WIM spēlē bez maksas, bet pārējām jāšķirās no 25 līdz 35 eiro.

Amatieru čempionātā piedalās Latvijas šahisti ar reitingu līdz 1800 punktiem un bez starptautiskiem tituliem. Garantētā balva uzvarētājam ir 150 eiro. Dalības maksa 25 vai 35 eiro, atkarībā no vecuma.

Pieteikšanās ir līdz 27.aprīlim, rakstot uz e-pastu info@sahafederacija.lv vai aizpildot veidlapu.

Detalizēta informācija pieejama nolikumos: vīrieši, sievietes, amatieri.

Atgādināsim, ka pērn vīriešu čempionātu uzvarēja GM Ilmārs Starostīts, sieviešu – WGM Laura Rogule, bet amatieru – Artis Alainis.