Sērija "Rīga Magicians": Meškovs paliek neuzvarēts

17.04.2020

Trešdien noticis otrais sērijas "Rīga Magicians" turnīrs. Šoreiz 44 spēlētāji cīnījās e-šaha populārajā formātā "Arēna". Kārtu nav, spēlē cik vien spēka pietiks. Spēlēm, kas beidzās viena pēc otras, pretinieki mainās savā starpā un ciņa uzreiz turpinās. Un tā divu stundu garumā.

Uzvaru sērijas ir vienīgais veids, kā var pretendēt uz augstajām vietām, jo par tām dod bonusu. Bet neizšķirts te ir gandrīz tik pat bezjēdzīgs rezultāta ziņā kā zaudējums. "Visu vai neko" varētu būt perfekts šī turnīru veida sauklis.

No paša turnīra starta uzreiz apliecināja savas ambīcijas četri dalībnieki – reitingfavorīts Ņikita Meškovs un viņa tuvākie pretendenti Iļja Semjonovs, Sergejs Kļimakovs (visiem 12 uzvaras pēc kārtas) un Grigorijs Šarankovs (zaudējums pirmajā partijā un tad 15 uzvaras pēc kārtas!)

Vienīgais, kas piebremzēja turnīra uzvarētāju, bija Oļģerts Indričāns, kuram izdevās atņemt Meškovam ne tikai puspunktu, bet arī bonusus par turpmāku sēriju.

Tomēr tas bija vienīgais konkurentu panākums šajā vakarā un Ņikita ar fantastisku rezultātu 103 punkti jeb 27 uzvaras un 1 neizšķirts atrāvās no otrās vietas par 32 punktiem.

Interesanti, ka 32 punkti ir tik liela distance, ka ar šādu rezultātu turnīrā varētu ieņemt 18. vietu!  

Semjonova starta sērija beidzās spēlē pret Stabulnieku, Kļimakovu apstādināja no otra mēģinājuma Maļcevskaja, bet Šarankovu pats Kļimakovs, par ko Grigorijs veiksmīgi pēc dažām kārtām revanšējās turpinot savu jaunu sēriju un nometot līdz nullei konkurentu.        

Par otru vietu ciņa bija nežēlīga un visi trīs pretendenti līdz pašam finišam mainījās vietām. Bet tomēr veiksmīgāks un ātrāks izrādījās jaunas paaudzes pārstāvis.

Otro reizi pēc kārtas turnīra otro vietu ieņēma Semjonovs ar rezultātu 71 punkts jeb 21 uzvara, 2 neizšķirti un 2 zaudējumi. Bet Kļimakovu (70 punkti jeb 20 uzvaras, 1 neizšķirts un 2 zaudējumi) ar Šarankovu (70 punkti jeb 19 uzvaras, 3 neizšķirti un 4 zaudējumi) izšķīra papildus radītājs, kas "Arēnas" gadījumā ir rezultāts procentos.

Sieviešu balva šoreiz tika pasaules un Eiropas junioru čempionei Aleksandrai Maļcevskai, kura ar 65 punktiem palika šoreiz 7. vietā.

Daniils Birmans (40 punkti un 13. Vieta) ieguva U-18 balvu, bet Andrejam Freibergam (30 punkti un 19.vieta) tika U-14 balva.

Turnīra visus rezultātus un spēles var apskatīties šeit.

 Nākamais turnīrs jau pavisam drīz, sestdien 18.aprīlī, pulksten 20.

Tiekamies chess.com portālā un lai uzvar stiprākais!

Sergejs Kļimakovs