Kandavā un Tukumā dominē lielmeistars Aleksejs Širovs

29.05.2023
Kandavas turnīra laureāti. Foto no www.facebook.com

Nedēļas nogalē divos pašmāju turnīros Kandavā un Tukumā nepārspēts palika Latvijas šaha skolas audzēknis, Spāniju pārstāvošais lielmeistars Aleksejs Širovs. Viņš uzvarēja 15 rapida partijas pēc kārtas.

Daudziem par prieku sestdien uz Latvijas šaha kartes parādījās Kandava, kur turnīrs notika pilsētas svētku ietvaros. Piedalījās 25 šahisti, kas cīnījās pēc Šveices sistēmas 7 kārtās ar apdomas laiku 12 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu ar FIDE rapida reitinga aprēķinu.

Širovs (rapida reitings – 2576) uzvarēja visas septiņas partijas, otrās vietas ieguvēju Aivaru Laizānu (2021) apsteidzot par pusotru punktu. Aiz viņiem ar 5 punktiem sekoja attiecīgi Vairis Kurpnieks (1886), Kaspars Kalniņš un Raivo Šteinbergs (1566). Labāko sešinieku ar 4,5 punktiem noslēdza Viktors Šteinbergs (1603).

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com, bet balvu saņēmēji – šeit.

Šis jaukā atmosfērā aizvadītais pasākums, kas notika Kandavas domes ēka, visdrīzāk, Latvijas šaha kalendārā ir uz palikšanu un nākamgad varētu notikt atkal.

No Kandavas nepilnu 30 kilometru attālajā Tukumā šaha tradīcijas ir jau pamatīgi iedzīvojušās, un svētdien tur tika aizvadīts novada čempionāta trešais posms.

Tajā piedalījās 43 interesenti no četrām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Spānijas un Čehijas. Širovs pārsvars pār tuvāko sekotāju bija vēl lielāks – divi punkti. Ja Spānijas lielmeistara kontā 8 punkti, tad čehs, FIDE meistars Rostislavs Taborskis (2036) iekrāja 6. Aiz viņiem sekoja trīs U-16 vecuma grupas pārstāvji: Arsēnijs Savičevs (2082), Reinis Paikens (2005) un Maksims Otrohovs (1704), bet sestais palika seniors Vitālijs Ļevčekovs (2008). Visiem četriem pa 5,5 punktiem. Labākā no dāmām ar 5 punktiem bija Melānija Luīze Jansone (1735).

Visi rezultāti pieejami chess-results.com.

Cīņas turnīrā Kandavā. Foto no www.facebook.com
Cīņas turnīrā Kandavā. Foto no www.facebook.com