Lieldienu brīvdienās gaidāms Latvijas komandu čempionāts

20.03.2023
Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultāte. Foto no rtu.lv

Pirmo reizi kopš 2019. gada notiks Latvijas komandu čempionāts klasiskajā šahā. Tas tiks izspēlēts septiņās kārtās divos posmos. Pirmais no posmiem ir ieplānots Lieldienu brīvdienās, no 7. līdz 9.aprīlim, Rīgā, savukārt otrais notiks 9. un 10.septembrī Jelgavā.

Galvaspilsētā sacensības paredzētas Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātē Ķīpsalas ielā 6. Piektdien, 7.aprīlī, pulksten 15 sāksies pirmā kārta, sestdien notiks otrā un trešā, bet svētdien – ceturtā. Septembrī noslēdzošās cīņas aizritēs Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā (Meiju ceļš 9).

Laika kontrole ir 90 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu. Mači notiek pie pieciem galdiņiem un pieteikumā jābūt vismaz vienai sievietei, kura pārstāv Latvijas Šaha federāciju, kā arī ne vairāk kā divi ārzemju spēlētāji.

Savukārt komandas kopējā pieteikumā čempionātam drīkst būt ne vairāk kā deviņi spēlētāji, no kuriem ne vairāk kā trīs ārzemju spēlētāji. Pieteikumā tiek nepārprotami norādīta spēlētāju secība, ko pēc pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām mainīt nevar.

Komandu pieteikšanās termiņš ir 4.aprīlis. Pieteikumi jāiesniedz elektroniski, aizpildot pieteikuma veidlapu https://ej.uz/lŠf-komandu-čempionāts2023.

Dalības maksa ir 30 eiro par katru Latvijas Šaha federāciju pārstāvošo dalībnieku un 40 eiro par katru ārzemju spēlētāju. Dalības maksai jābūt samaksātai līdz sacensību sākumam ar bankas pārskatījumu uz Latvijas Šaha federācijas bankas kontu.

Sacensību naudas balvu fondu veido komandu samaksātās dalības maksas, kā arī Latvijas Šaha federācijas dotācija. Precīzs naudas balvu fonds tiks paziņots atsevišķi.

Detalizēta informācija nolikumā.

Atgādināsim, ka 2019.gadā desmit komandu konkurencē par čempioniem piekto reizi komandas vēsturē kļuva "Termo-Eko/RŠF" spēlētāji. Toreiz otro vietu ieņēma Rīgas Tehniskās universitātes komanda, bet trešajā vietā ierindojās talantīgo jauniešu "Maxon&Co" pārstāvētā komanda.

Pēdējo gadu čempionvienības
2023. ???

2019. Termo-Eko/RŠF
2018. Termo-Eko/RŠF
2017. RTU/WASA
2016. Termo-Eko/RŠF
2015. Rīgas Tehniskā universitāte
2014. Termo-Eko/RŠF
2013. Termo-Eko/RŠF
2012. Rīgas Tehniskā universitāte
2011. Rīgas Tehniskā universitāte
2010. Rīgas Tehniskā universitāte