Sveicam lielmeistaru Arturu Neikšānu 40 gadu jubilejā!

16.03.2023

Latvijas Šaha federācija 40 gadu jubilejā sveic lielmeistaru, treneri, nacionālās izlases dalībnieku, četrkārtēju valsts čempionu Arturu Neikšānu, un novēl viņam arī turpmāk daudz panākumu, možu garu un neizsīkstošu enerģiju!

Bez tāda patīkama fakta, ka jubilārs pēdējos divus gadus ar labu spēli savu klasiskā šaha reitingu ir tikai palielinājis, un tagad tas sasniedz 2611, jāmin arī viņa nesenais panākums – uzvara Zviedrijas komandu čempionātā. To viņš paveica ar Stokholmas komandu "SK Rockaden", kura uzvarēja visos savos deviņos mačos. Nevienu partiju neizlaida arī Neikšāns, kuram ļoti slavējams sniegums – 7 punkti no 9.

Tas viņam bija jau otrais tituls spēcīgajā Zviedrijas līgā pēdējo trīs gadu laikā. Nākamās nedēļas nogalē Neikšāns dosies uz Dāniju, kur Koges pilsētas komandas rindās centīsies nosargāt pērn izcīnīto titulu.

Esam rakstījuši, ka viņš nesen uzvarēja arī Somijas komandu čempionātā. Ieskatoties mūsu šaha līdera karjerā, redzams, ka bez Zviedrijas, Dānijas un Somijas viņam ir arī Latvijas un Lietuvas zelti, kā arī bijis pirmais Vācijas un Francijas 2. līgās!

Turpinot paplašināt savu šahu ģeogrāfiju, maijā un jūnijā viņam paredzēta turneja pa Kanādu. Turp viņš dosies kopā ar Ņikitu Meškovu (jau pieminētajā Zviedrijas līgā viņam ar "Wasa SK" ceturtā vieta), Tomu Kantānu un Annu Kantāni. Paredzēti vismaz trīs turnīri, no kuriem viens būs ar klasisko laika kontroli.

Neikšāns arī lasa lekcijas Latvijas jaunajiem šahistiem, ieraksta video kursus, seko līdzi pašreiz notiekošajam valsts čempionātam jauniešiem un plāno apmeklēt tā apbalvošanu. Darba šaha druvā ir daudz! Un tā arī turpināt!