139 jaunieši cīnās par ceļazīmēm uz Latvijas čempionāta finālu

13.01.2023

Piektdien, 13.janvārī, biznesa augstskolā "Turība" tika dots starts Latvijas 2023. gada jauniešu čempionāta pusfinālam klasiskajā šahā, sacensībām pulcējot 139 ambiciozus jauniešus sešās vecuma grupās (no U-8 līdz U-18) no daudzām Latvijas pilsētām.

Trīs dienu laikā dalībnieki aizvadīs 7 kārtas pēc Šveices sistēmas ar laika kontroli 30 minūtes partijai + 30 sekundes par gājienu. Dalībnieki cīnās par ceļazīmēm uz Latvijas jauniešu čempionāta finālu martā, kurā, savukārt tiks noteikti Latvijas pārstāvji dalībai pasaules un Eiropas čempionātos. Pusfināla uzvarētāji un finālā iekļuvušie kļūs zināmi svētdienas vakarā, 15. oktobrī.

Sekot līdz turnīra rezultātiem iespējams vietnē chess-results.com.

Sacensības rīko Latvijas Šaha federācija, bet atbalsta biznesa augstskola "Turība" un "CIDO Grupa". Biznesa augstskola Turība ir lielākā privātā augstskola Baltijā, kur zināšanas iet roku rokā ar praktiskajām iemaņām – tas ir salikums, ko augstu vērtē darba devēji. Zīmols "CIDO" ir pazīstams kā dabīgo sulu, nektāru un sulas dzērienu ražotājs, kura produkciju novērtē cilvēki vairāk nekā 20 pasaules valstīs.