Nedēļas nogalē jaunajiem šahistiem iespēja izpildīt sporta klases

09.11.2022

Sestdien un svētdien, 12. un 13.novembrī, Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas telpās (Purvciema iela 38) notiks klasifikācijas turnīri iesācējiem, 4. sporta klasēm un 3. sporta klasēm.

Turnīri visās grupās norisinās pēc identiska formāta – pēc Šveices sistēmas, divās dienās dalībniekiem kopā izspēlējot 8 kārtas. Dalībniekiem, kuri vēlas izpildīt 4. sporta klasi šahā, iesācēju turnīra jāiegūst vismaz 5 punkti, savukārt trešās un otrās sporta klases lūkotājiem uzdevums ir sarežģītāks – jāizcīna vismaz 6 punkti attiecīgajā turnīrā.

Ceturtajām sporta klasēm sākums abās dienās ir paredzēts pulksten 11, bet iesācējiem un trešajām sporta klasēm – pulksten 15.

Dalības maksa sacensībās ir 12 eiro katram dalībniekam. Visus dalībniekus sagaida piemiņas balvas, savukārt turnīru uzvarētāji saņems ne tikai kausus un medaļas, bet arī īpašas balvas no turnīru atbalstītājiem. Reģistrācija turnīriem ir atvērta līdz 11.novembrim, vietu skaits ir ierobežots.

Reģistrēties turnīriem ir iespējams tīmekļa vietnē chessacademy.lv. Jau reģistrēto dalībnieku saraksts ir pieejams chess-results.com, savukārt detalizēta informācija par turnīriem ir atrodama nolikumos: iesācējiem, III sporta klasēm, IV sporta klasēm.