Jaunie šahisti līdz 10.jūlijam var pieteikties ES, Eiropas un pasaules čempionātiem

06.07.2022
Pirmais no turnīriem sāksies jau 21.augustā Čehijas galvaspilsētā Prāgā. Foto no facebook.com/europeanchessunion/

Strauji tuvojas Eiropas Savienības, Eiropas un pasaules čempionāti klasiskajā šahā zēniem un meitenēm, tādēļ Latvijas Šaha federācija aicina jaunos šahistus izmantot iespēju un pieteikties kā papildus spēlētāji kādam no šiem turnīriem. Gaidāmi arī delegāciju vadītāji.

Šobrīd tiek plānoti braucieni uz šādiem jauniešu čempionātiem:
1. Eiropas Savienības čempionāts U-8 – U-14 grupās
Prāga, Čehija. 21.augusts – 30.augusts.
No spēlētājiem brauc Luka Martinovs, Daniels Beniosevs, Elza Puķīte un Marija Krasiļņikova. Delegācijas vadītājs ir Aivars Raudive.

2. Pasaules čempionāts jauniešiem U-14 – U-18 grupās
Mamaija, Rumānija. 5.septembris – 17.septembris.
No spēlētājiem brauc Georgijs Germanovs, Iļja Kurpijans Testeļecs, Sofja Vasiļjeva, Artjoms Zajakins, Agnesa Stepania Ter-Avetisjana, Emīls Jānis Mieriņš, Kirills Bogdanovičs, Anna Kazmerika.
Delegācijas vadītājs nav nozīmēts, aicinām pieteikties.

3. Pasaules čempionāts kadetiem U-8 – U-12 grupās
Batumi, Gruzija. 15.septembris – 28.septembris.
No spēlētājiem brauc Arsēnijs Derbeņevs, Sergejs Fiļipovs, Vilhemīne Troņenkova, Nikolajs Platonovs, Aļona Tolmačeva, Romans Tolmačevs, Naomi Maklakova, Marija Kuzņecova. Delegācijas vadītāja ir Nellija Maklakova.

4. Eiropas čempionāts jauniešiem U-8 – U-18
Antālija, Turcija. 5.novembris – 15.novembris.
No spēlētājiem brauc Miķelis Vingris, Maksimilians Bodaks, Adrija Lazdiņa, Jegors Andrusevičs, Milana Gaiļevska, Reinis Valdats, Marija Kuzņecova, Naomi Maklakova, Melānija Luīze Jansone, Jevgenijs Springis, Darja Zubova Atis Frīdenšteins-Brīdiņš, Emili Lele. Delegācijas vadītājs nav nozīmēts, aicinām pieteikties.

Dalībnieki, kuri grib braukt kā papildus spēlētāji (extra players) var pieteikties līdz 10. jūlijam, rakstot uz info@sahafederacija.lv. Čempionātam Turcijā dalībnieki var pieteikties līdz 21.augustam

Kandidāti uz delegācijas vadītāju pozīcijā arī aicināti pieteikties pēc iespējas ātrāk, rakstot šaha federācijai. Nepieciešams kāds no FIDE trenera tituliem.