Dalībniekus aicina Skolu šaha olimpiādes lielais fināls

03.05.2022

Sestdien un svētdien, 14. un 15.maijā, Transporta un sakaru institūtā, Rīgā, Lomonosova ielā 1, notiks Latvijas Skolu šaha olimpiādes lielais fināls. Pirmajā dienā būs iespēja sacensties metamo kauliņu un zviedru šahā, bet pēc tam sekos sezonas izšķirošais tradicionālā šaha turnīrs.

Sacensības organizē un vada Latvijas Šaha federācija, bet galvenais tiesnesis ir Toms Kalniņš (IA).

Sestdien, 14.maijā, metamo kauliņu šahā ("Dice chess") un zviedru šahā aicināti piedalīties skolēni no visas Latvijas neatkarīgi no vecuma un
meistarības līmeņa. "Dice chess" reģistrācija sāksies jau pulksten 10.30, bet 1.kārta paredzēta pulksten 11.30. Pēc apbalvošanas, ap pulksten 16 tiks dots starts zviedru šaham, kuram noslēgums paredzēts ap pulksten 20.

Savukārt svētdien, 15.maijā, notiks skolu olimpiādes finālsacensības. Tās paredzētas saskaņā ar FIDE noteikumiem pēc Šveices sistēmas 8 kārtās ar laika kontroli 10 minūtes + 5 sekundes par gājienu katram dalībniekam. Sacensībās tiek apskaitīts FIDE ātrā šaha reitings. Vienas skolas pārstāvji savā starpā netiekas. Piedalīties skolēni ar vismaz I sporta klasi šahā zēniem un II sporta klasi meitenēm, kā arī dalībnieki, kuri ir izcīnījuši tiesības piedalīties finālsacensībās pēc iepriekšējo posmu rezultātiem. Reģistrācija pulksten 10.30, bet noslēgums – ap 18.

Iepriekšējos pieteikumus visiem trīs turnīriem pieņem līdz 13. maijam. Pieteikumi jāiesniedz elektroniski, aizpildot pieteikuma formu:
https://ej.uz/SkoluOlimpiade2022–Finals

Dalība visās sacensībās ir bez maksas. Tāpat visos turnīros labākos zēnus un meitenes gaida dažādas godalgas, arī pārsteiguma balvas.

Detalizēta informācija pieejama nolikumā.