Viesnīcā "Pullman" sācies klasiskā šaha turnīrs "Rīgas Šaha Lieldienas"

15.04.2022

Piektdien, 15.aprīlī, galvaspilsētās viesnīcā "Pullman Riga Old Town Hotel" sācies Latvijas šaha kalendārā iepriekš vēl nebijis klasiskās laika kontroles turnīrs "Rīgas Šaha Lieldienas", kas jau pirmajā reizē pulcējis ievērojamu daudzumu interesentu – vairāk nekā septiņdesmit.

Sacensības šahistiem ar reitingu līdz 2400 organizē Latvijas un Rīgas Šaha federācijas sadarbībā ar viesnīcu, bet idejas autors ir lielmeistars Aleksejs Širovs. Līdz pirmdienai ieskaitot paredzētas Šveices sistēmas 7 kārtas ar laika kontroli 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE klasiskā šaha reitinga aprēķinu.

Bez Latvijas šahistiem piedalās arī vairāki ārzemnieki, savukārt reitingfavorīti ir Kristaps Kretainis (2258), Rihards Bekasovs (2116), FM Nikolajs Katišonoks (2094), FM Vitālijs Levčenkovs (2076), Nikolajs Krilovs (2041), Aleksejs Pavļučenko (2010) un Konstantīns Gudovskis (2001).

Turnīra norisei līdzi sekot var vietnē chess-results.com.

Atgādināsim, ka pirmdienas, 18.aprīļa, vakarā pēc klasiskā turnīra noslēguma paredzēts arī arī blics. Pirmās kārtas sākums ap pulksten 16. Uz to šahistiem vēl ir iespēja pieteikties, sūtot e-pastu uz alberts.cimins@inbox.lv. Detalizēta informācija nolikumā.