Pirmo reizi notiks sacensības "Spēlē dāmas!"

26.03.2022
Olaines Sporta nama lielā zāle. Foto: M. Šteinbergs

Svētdien, 10.aprīlī, Olaines Sporta nama lielajā sporta zāle, Zemgales iela 33a, pirmo reizi notiks sacensības "Spēlē dāmas!". Tajās paredzēti divi turnīri skolniecēm, atkarībā no sporta klases. Tiek aicinātas jaunās šahistes no visas Latvijas!

"Spēlē dāmas!" organizē Olaines Šaha klubs sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju, Rīgas Šaha federāciju un Olaines Sporta centru. Rīkotājus pārstāv Guna Skujiņa un Normunds Miezis, bet galvenais tiesnesis būs Alberts Cimiņš (IA).

A grupā aicinātas spēlēt skolnieces ar II un augstāku sporta klasi, bet B grupā ar III un VI sporta klasi. Abās plūsmās paredzētas Šveices sistēmas astoņas kārtas ar laika kontroli 10 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu. Sākums pulksten 11.

Tā kā vietu skaits ir ierobežots (100) noteikta obligāte iepriekšēja pieteikšanās līdz 8.aprīlim pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv. Dalības maksa Olaines šahistēm ir 5 eiro, bet pārējām – 7 eiro. Laureātēm, protams, paredzēti kausi, medaļas, diplomi, būs arī speciālas balvas un citi pārsteigumi.

Detalizēta informācija nolikumā.