Tiek dots starts vienam no lielākajiem šaha turnīriem Latvijā "Cerību kausam"

25.03.2022
Foto no pexels.com

Jau šajā nedēļas nogalē notiks "Cerību kauss" šahā – atklātais Latvijas bērnu un jauniešu komandu čempionāts. Šī būs jau 49. reize, kad norisināsies "Cerību kauss" un pēc gada pārtraukuma jauniem šahistiem ir iespēja atkal tikties klātienē. Čempionāts notiks Transporta un sakaru institūta (TSI), galvenā atbalstītāja, telpās.

Šoreiz ir sagaidāma vairāk nekā 30 komandu un vairāk nekā 150 jauno šahistu dalība no deviņām dažādām Latvijas pilsētām, padarot "Cerību kausu" par vienu no masveidīgākajiem bērnu un jauniešu šaha turnīriem Latvijā. Komandu mači norisināsies pie četriem galdiņiem un spēcīgākā komanda tiks noskaidrota 9 kārtās pēc Šveices sistēmas ar apdomas laiku 15 minūtes + 10 sekundes par gājienu katram dalībniekam.

Sacensības organizē  un vada Rīgas Šaha skola sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju, bet pasākuma galvenais atbalstītājs ir Transporta un sakaru institūts (TSI).

TSI ir privāta augstskola, kas jau vairāk kā 20 gadu garumā sagatavo Latvijā un visā pasaulē pieprasītus speciālistus. TSI piedāvā inženierzinātņu studiju programmas tādās jomās kā informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas, robotika un elektronika, aviācija, transports un loģistika, kā arī vadība un digitālais bizness. Studiju programmas apgūstamas angļu un latviešu valodās.

Pēdējo gadu čempionātu laureāti:
48. Cerību kauss: finālsacensības netika izspēlētas
47. Cerību kauss: "Mafija" (trenere Diāna Matisone)
46. Cerību kauss: "Delfīni" (treneris Leonīds Borisovs)
45. Cerību kauss: "Veiksminieki" (trenere Diāna Matisone)

Sekot līdz turnīra rezultātiem kā ierasts būs iespējams vietnē chess-results.com.