44. Šaha olimpiāde no Krievijas pārcelta uz Indiju

17.03.2022
Foto no fide.com.

Starptautiskā Šaha federācija (FIDE) galveno šaha turnīru izlasēm pārcelusi no Krievijas galvaspilsētas Maskavas uz Indijas lielpilsētu Čenaju. Pagaidām plānots, ka olimpiādes datumi būs ļoti tuvu iepriekš jau paredzētajiem – no jūlija beigām līdz augusta sākumam.

Olimpiādes norises vieta Čenajā būs konferenču centrs "Four Points by Sheraton", kas atrodas vienā no tūristu iecienītākajām vietām Dienvidindijā, ziņo FIDE. Kā zināms, olimpiādi Maskavā atcēla Krievijas uzsāktā kara pret Ukrainu dēļ.

Vēl FIDE Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ ir atstādinājusi Krievijas un Baltkrievijas komandas no dalības oficiālos turnīros, ziņo aģentūra LETA..

FIDE ir kārtējā pasaules sporta veida federācija, kas piemērojusi sankcijas Krievijai un Baltkrievijai pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

"Ņemot vērā pašreizējās SOK rekomendācijas, FIDE padome līdz nākamajam paziņojumam atstādina Krievijas un Baltkrievijas valstsvienības no dalības oficiālajos FIDE turnīros," teikts paziņojumā.

Abu valstu spēlētāji FIDE pasaules čempionāta cikla individuālajos turnīros drīkstēs piedalīties zem FIDE karoga.

Jau ziņots, ka Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) valde februāra beigās savā paziņojumā aicināja starptautiskās sporta veidu federācijas neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās.

SOK norādīja, ka Krievija, iebrūkot Ukrainā, pārkāpa olimpisko pamieru, tāpat kā Baltkrievija, kas sniedza atbalstu šim iebrukumam.

Olimpiskais pamiers sākās septiņas dienas pirms 2022.gada olimpisko spēļu atklāšanas un beigsies 20.martā.