Pilotprojekts un pirmais hibrīdšaha turnīrs Rīgas Šaha skolā

12.02.2022
Artūrs Jusupovs. Foto no www.jussupow-schachschule.de/

Pērnā gada izskaņā Rīgas Šaha skola saņēma draudzīgu uzaicinājumu no Vācijas "Jusupova Šaha skolas" ("Jussupow Schachschule") piedalīties interesantā projektā, online hibrīda šaha turnīrā jauniešiem, informē Rīgas Šaha skola.


Ir izveidotas divas vecuma grupas ar limitētiem reitingiem, kur jaunākā grupā ir dalībnieki U-11 (dzimuši 2011.gadā un jaunāki) ar klasisko reitingu šahā ne augstāku kā 1500 un vecākā grupā ir dalībnieki U-18 (dzimuši 2004.gadā) ar klasisko reitingu ne augstāku kā 1800, abās grupās tiks apskaitīts klasiskā šaha reitings.

Par projektu vairāk: https://legends-of-chess.com/

Turnīrs ir veltīts sieviešu starptautiskajai meistarei, ilggadējai FIDE šaha trenerei Ludmilai Belavenecai (Ljudmila Belavenetz) (1941–2021), lai godātu viņas piemiņu.

Vairāk ar Ludmilu Belavenecu: https://legends-of-chess.com/Memorial-of-L-Belavenets/L-Belavenets/

Šis ir pirmais pilotprojekts un šogad līdzdalībā ir ielūgtas vien dažas šaha skolas, taču plānots, ka projekts turpināsies kā ikgadējs pasākums un sadarbība tiks paplašināta ar vēl vairākām šaha skolām.

Rīgas Šaha skola ar cieņu un lielu interesi ir pieņēmusi izaicinājumu, esam izvirzījuši savus 20 audzēkņus, kur 16 no tiem piedalīsies vecākajā grupā U-12–U-18 ar klasisko reitingu līdz 1800 un 4 pārstāvji ir pieteikti jaunākajā U-11 grupā ar klasisko reitingu līdz 1500.

Mūsu komandas drošību un tehnisko kārtību nodrošinās divi šaha skolas treneri un tiesneši, kuri 2021.gadā ir ieguvuši sertifikātus un tiesības tiesāt hibrīdšaha turnīrus, tie ir FIDE meistars Verners Putka un nacionālais meistars Edgars Ungurs, organizatoriskos jautājums kopīgajam projektam koordinēs šaha trenere un skolas metodiķe, nacionālā meistare Nellija Maklakova.

Rīgas Šaha skolas pieteiktie audzēkņi U-12–U-18/1800

Nr., vārds, uzvārds
1. Aleksejs Adamovičs
2. Andrejs Freibergs
3. Artjoms Zajakins
4. Darja Zubova
5. Einārs Ļahs
6. Filips Freibergs
7. Kristiāns Vārpiņš
8. Marija Kuzņecova
9. Marija Krasiļņikova
10. Melānija Luīze Jansone
11. Miķelis Vingris
12. Naomi Maklakova
13. Pāvels Sokolovskis
14. Pjotrs Daineko
15. Reinis Valdats
16. Reinis Paikens

Rīgas Šaha skolas pieteiktie audzēkņi U-11/1500

Nr., vārds, uzvārds
1. Dafne Maklakova
2. Lauma Mieriņa
3. Patriks Ivulāns
4. Toms Jeronovičs

Sarunās ar galveno organizatoru, Vācijas lielmeistaru un šaha lieltreneri Artūru Jusupovu uzzinājām, ka Vācijas šaha skola ir izvirzījusi 11 savus audzēkņus, Armēnija pieteikusi jau 13 audzēkņus, vēl tiek gaidītas atbildes un audzēkņu saraksti no Krievijas Sanktpēterburgas šaha skolas, Gruzijas, Slovēnijas un iespējams arī no Zviedrijas saņemsim atsauci par piedalīšanos.

Turnīra dalībnieki pulcēsies Rīgas Šaha skolas lielajā zālē un katrs spēlēs no sava portatīvā datora, zālē kārtību uzraudzīs tiesneši un translāciju nodrošinās video kamera. Turnīrs notiks no 25.–28.februārim, kad tiks izspēlētas 7 kārtas ar apdomas laiku 60 min un 30 sek par izdarītu gājienu.  Taču jau 20.februārī visi dalībnieki piedalīsies testa turnīrā ar saīsinātu apdomas laiku, iespējams pavisam īso 5 min un 3 sek. Testa turnīrs plānots, lai pārliecinātos, ka viss ir saprotams un viss strādā. Turnīrs notiks šaha platformā tornelo.com, kur jau šobrīd var apskatīt pieteiktos dalībniekus:

https://tornelo.com/chess/orgs/fide-akademie-jussupow/series/memorial-of-l-belavents