Vasarā pirmo reizi notiks Šaha festivāls "Cēsis"

16.12.2021

No 17. līdz 19.jūnijam notiks 1.Šaha festivāls "Cēsis", kas ir jauns notikums mūsu valsts šaha kalendārā. Trijās dienās paredzēti trīs dažāda formāta turnīri, kas aizritēs trīs dažādās vietās, ļaujiet spēlētājiem ne tikai nodoties spēlei, bet arī iepazīt šo skaisto Vidzemes pilsētu.

Kā informē pasākuma iniciators un vadītājs Jānis Vingris, Šaha festivāla "Cēsis" iecere ir radīt svētkus šaha spēles cienītājiem veselu trīs dienu garumā Vidzemes pērlē – Cēsīs. 2022.gada jūnijā ar reprezentablām spēļu vietām Cēsu koncertzālē, Cēsu Izstāžu namā un viesnīcā "Cēsis" festivāls būs Latvijas šaha notikums neierastā formātā.

Pirmajā festivāla dienā – viesnīcā "Cēsis" piektdien, 17. jūnijā, notiks komandu turnīrs Zviedru šahā. Festivāla galvenais notikums – "Draugiem Group" divcīņa, norisināsies divu dienu garumā 18. un 19.jūnijā. Divcīņas pirmais posms būs 12+5 ātrā šaha jeb rapid turnīrs, otrais posms – 3+2 ātrspēle jeb blics. Saskaitot abu posmu rezultātus, tiks noskaidroti divcīņas uzvarētāji. Tiem interesentiem, kuriem nebūs iespēja spēlēt abās divcīņas dienās, būs iespēja spēlēt atsevišķi vai nu rapida vai blica turnīrā. Divcīņas A grupas spēles notiks Cēsu koncertzālē, bet B grupas spēlētāji (ar reitingu zem 1700) spēlēs Cēsu izstāžu namā. Kopējais festivāla balvu fonds – 1725 eiro.

Trīs dažādās spēļu vietas ir izvēlētas ar nodomu, lai "ienestu" šahu pilsētā un padarītu to redzamu ne tikai pašiem dalībniekiem, bet arī pilsētas iedzīvotājiem un citiem Cēsu viesiem.

Festivālā aicināti piedalīties ir dažāda līmeņa spēlētāji, interesi piedalīties ir izrādījuši jau vairāki Latvijas lielmeistari. Sagaidām arī spēlētājus no citām valstīm.

Cēsis ir populārs tūristu apmeklējuma mērķis, jau tagad nākamā gada jūnijs ir Cēsu viesnīcās ir daļēji aizņemts. Interesentiem ieteikums ir laicīgi reģistrēties turnīriem un veikt naktsmāju rezervācijas. Sīkāka informācija par festivālu un nakšņošanas iespējām nolikumā.