Latvijas komandu čempionāts paredzēts 11. un 12.decembrī

03.12.2021
Foto no pullmanriga.lv

Sestdien un svētdien, 11. un 12.decembrī, Vecrīgā, viesnīcā "Pullman Riga Old Town Hotel" notiks Latvijas 2021.gada komandu čempionāts rapidā un blicā. Pirmajā dienā notiks ātrais šahs, savukārt otrajā – ātrspēle.

Abos turnīros paredzētas Šveices sistēmas septiņas kārtas. Rapidam apdomas laiks ir 12 minūtes plus 5 sekundes par gājienu, savukārt blicam tas ir 3 minūtes plus 2 sekundes par gājienu. Būs arī FIDE reitinga aprēķins.

Reģistrācija gan sestdien, gan svētdien sāksies pulksten 11, bet spēlēšana pulksten 12.

Cīņas notiks četri pret četri, un pēdējām obligāti jābūt dāmu galdiņam.

Komandas pieteikšanās termiņš ir 2021.gada 9.decembris, norādot komandas nosaukumu, kapteini, kontaktinformāciju (kapteiņa e-pastu un telefonu) un provizorisku komandas sastāvu. Komandas pieteikšanai jāizmanto Latvijas Šaha federācijas veidlapu. Pieteikumi jāiesniedz pa e-pastu turnīra tiesnesim alberts.cimins@inbox.lv.

Turnīra dalības maksa ir 30 eiro par katru komandas pieteikumā ierakstīto dalībnieku uz abiem turnīriem. Ja komanda piedalās vienā turnīrā, tad 15 eiro par dalībnieku.

Organizatori patur tiesības nepielaist sacensībām komandas, kas iesniegušas pieteikumus pēc 9.decembra vai palielināt šo komandu dalības maksu par 20 eiro.

Labākās komandas tiks apbalvotas ar kausiem un naudas balvām, kurām tiks novirzīti 70 procenti no dalības maksas.

Detalizēta informācija pieejama nolikumā.

Atgādināsim, ka "Covid-19" pandēmijas dēļ Latvijas komandu čempionāti nenotika.