Notiks Latvijas šaha čempionāta Vidzemes atlases turnīrs

26.08.2021
Viesnīca "Hotel Sigulda".

Latvijas 2021.gada šaha čempionāta Vidzemes reģionālās atlases turnīrs no 10. līdz 12.septembrim notiks Siguldā, viesnīcas "Hotel Sigulda" konferenču zālē Pils ielā 6.

Sacensību uzvarētāji iegūs tiesības spēlēt  Latvijas čempionāta finālā, kas paredzēts septembra otrajā pusē.

Sacensības notiks 7 kārtās ar apdomas laiku 40 minūtes uz partiju, pieskaitot 15 sekundes par katru gājienu. Turnīra sākums ir piektdien, 10. septembrī pulksten 17.50, kad tiks spēlēta 1. kārta. Sestdien un svētdien paredzētas pa trim spēļu kārtām, sākot spēli pulksten 11.00 no rīta.

Ja dalībniekam objektīvu iemeslu dēļ nav iespējams ierasties uz pirmo kārtu, tad viņam ir tiesības par to paziņot pirms turnīra sākuma un šajā kārtā saņemt neizšķirtu bez spēles.

Interesentiem jānosūta pieteikums uz e-pastu: siguldachess@gmail.com, vai jāpiesakās, zvanot pa tālruni 29277148. Turnīra dalībnieku skaits nevarēs pārsniegt 22.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems naudas balvas, paredzētas arī speciālbalvas. Dalības maksa turnīrā ir 10 eiro un Siguldas novada ID karšu īpašniekiem 5 eiro.

Turnīrā var piedalīties šahisti, kam ir vismaz 2. sporta klase. Sacensībās piedalās tikai personas ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu vai ar apliecinājumu par negatīvu "Covid-19" testa rezultātu. Sacensībās nepiedalās sportisti, kas jaunāki par septiņiem gadiem.

Pasākumu sadarbībā ar Latvijas šaha federāciju rīko Siguldas šaha klubs, un to atbalsta Siguldas novada pašvaldība.

Detalizēta informācija nolikumā.

Visvaldis Gercāns,
turnīra organizētājs