Noslēgušies Latvijas zēnu čempionātu pusfināli

20.03.2021

Interneta šaha platformā Lichess.org aizvadīti Latvijas zēnu čempionātu pusfināli sešās vecuma grupās – sākot no U-8 līdz pat U-18. Sacensības bija visai populāras, jo kopumā par ceļazīmēm uz finālu cīnījās gandrīz divi simti interesentu.

U–8 grupā cīņa ritēja par visām desmit vietām uz galvenajām sacensībām, U-12, U-14 un U-18 – par piecām, bet U-10 un U-16 – par četrām.

U-18 grupā šoreiz bija vismazāk dalībnieku – septiņi. Visus apspēlēja Marks Mucenieks (7 punkti), otrais palika Atis Frīdenšteins–Brīdiņš (6), bet pārējās vietas pieciniekā ieņēma Tomass Kristiāns Šterns (4,5), Miks Tomass Hizņikovs (4) un Gustavs Stinka (3,5).

U-16 grupā 23 dalībnieku konkurencē cīņa par labāko četrinieku bija ļoti sīva. Ar 7,5 punktiem no 9 labākais bija Ivans Mjatežs, pa 6,5 iekrāja Andrejs Freibergs un Maksims Aminovs, bet Denisam Daleckim (6 punkti) tikai labāki papildrādītāji ļāva iekļūt finālā.

U-14 grupā 26 spēlētāju cīņā uzvarētājam Rafaelam Spridovskim arī 7,5 punkti no 9. Aiz viņa sekoja Aleksejs Adamovičs (7), Renārs Petrovs (7), Reinis Paikens (6,5) un Artjoms Smirnovs (6,5).

U-12 grupā konkurence bija vislielākā – 48 jaunie censoņi. Zaudējot tikai vienu partiju, ar 8 punktiem par uzvarētāju kļuva Demīds Dorofejevs. Par punktu no viņa atpalika Reinis Valdats un Filips Freibergs, 6,5 punktus ieguva Raimonds Jakubsevičs, bet cīņā ar piekto vietu pieciem spēlētājiem bija 6 punkti. Pilno lozi izvilka Martijs Krakops.

U-10 grupā sacentās 46 zēni. Par 7 no 9 punktiem izcīnīja Jegors Andruševičs, Nils Vorobjovs un Edvards Gaidis. Ceturtais šoreiz Oļegs Kaļiņins – 6,5 punkti.

Visjaunākajā, U-8 grupā, 33 dalībnieku konkurencē labāko desmitnieks pēc deviņām kārtām bija šāds: Sergejs Fiļipovs (8 punkti), Ivans Suharevs (7), Daniels Benjosevs (6,5), Naums Dmitrijevs (6,5), Patriks Ivulāns (6), Ernests Vilšķērsts (6), Olivers Ļahs (6), Ernests Strekalovs (6), Maksimilians Bodaks (5), Iskanders Alijevs (5).

Tie spēlētāji, ka palika pirmie aiz strīpas, pagaidām ir rezervistu statusā, jo nav zināms, vai visi spēlētāji, kas pēc reitinga jau ir nodrošinājuši vietas finālos, tajos arī spēlēs. Pagaidām nav arī zināms, kad notiks fināls. Tas atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas valstī.