Šahisti var pieteikties tematiskam turnīram ''Latviešu gambīts''

08.12.2020

Sestdien, 12.decembrī, interneta šaha platformā lichess.org notiks Rīgas Šaha federācijas organizēts tematisks blica turnīrs ''Latviešu gambīts'', kurā šahisti laipni aicināti pieteikties.

''Latviešu gambītam'' paredzētas 13 kārtas ar apdomas laiku 2 minūtes partijai plus 1 sekunde par gājienu. Sacensības sāksies pulksten 12, bet pieteikšanas ir līdz  11.decembrim pulksten 21 pa e-pastu: alberts.cimins@inbox.lv vai telefonu 28804664. Pieteikumā jānorāda uzvārds, vārds un lichess vārds.

Dalības maksa Latvijas šahistiem ir 5 eiro, bet ārzemniekiem – 10. Latvijas lielmeistari un lielmeistares var spēlēt bez maksas. Balvas pirmajām trim vietām ir garantētas attiecīgi 30, 20 un 15 eiro, bet kopējais balvu fonds tiks paziņots pirms turnīra.

Detalizēta informācija nolikumā.

Šī būs jau treša nedēļas nogale, kurā Rīgas Šaha federācija platformā lichess.org organizē ātrspēles turnīru. Jau rakstījām, ka pirmajā no tiem – superblicā – uzvarēja lielmeistars Aleksejs Širovs (Spānija). Aizvadītajā sestdienā notika "parastais" blics, kurā arī labākais bija Širovs. Viņš ieguva 12,5 punktus no 13, nespējot uzvarēt tikai FM Matīsu Mustapu, kurš ar 11 palika otrais. Goda pjedestāla trešais pakāpiens ar 10 punktiem tika Kristapam Kretainim, bet balvas vēl ieguva Aivars Laizāns un Edmunds Mačevskis.

Visi rezultāti, dalībnieki, ieņemtās vietas un partijas apskatāmas lichess.org/swiss/8v2b45Ap