Atcelti un pārcelti oktobrī un novembra sākumā paredzētie turnīri

15.10.2020

Saskaņā ar Ministru Kabineta pieņemtajiem grozījumiem noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem "Covid-19" infekcijas izplatības ierobežošanai, atcelti un pārcelti vairāki tuvākajā laikā gaidāmie šaha turnīri.

Neviens klātienes turnīrs nenotiks līdz pat 7.novembrim, līdz ar to atkal tiek pārcelts jau 17.-18.oktobrī viesnīcā "Tallink Hotel Riga" gaidāmais Latvijas senioru čempionāts, kā arī studentu čempionāts. 24. un 25.oktobrī ieplānotais Cēsu pilsētas atklātais ātrā un blica šaha čempionāts notiks internetā, par ko organizatori drīz sniegs detalizētāku informāciju.

Kā informē Latvijas Sporta federāciju padome, 2020.gada 13.oktobrī valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem "Covid-19" infekcijas izplatības ierobežošanai paredz – no 17. oktobra līdz 6. novembrim organizētiem sporta treniņiem (nodarbībām) jānorisinās ārtelpās, individuāli vai attālināti. Organizējot grupu sporta treniņus ārtelpās, neizmanto ģērbtuves.

Šis ierobežojums neattiecas uz Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta treniņiem pieaugušajiem.

No 2020. gada 17. oktobra līdz 6. novembrim aizliegts organizēt sporta pasākumus. Aizliegums neattiecas uz starptautiskiem sporta pasākumiem, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta sacensībām pieaugušajiem.

Noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumos Nr.360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai""