Cēsīs notiks ātrā šaha un blica čempionāts ar balvu fondu 1220 eiro

03.09.2020

24. un 25.oktobrī Cēsīs otro reizi notiks ātrā šaha un blica čempionāts. Pirms gada ātrā šaha turnīrā par uzvarētāju kļuva cēsinieks Edvīns Ķeņģis, bet blica turnīrā nepārspēts palika Matīss Mustaps.

Arī šogad turnīrs notiks Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolā. Čempionāts sāksies ar ātrā šaha turnīru 24.oktobrī, tiks izspēlētas 9 kārtas ar laika kontroli 10 minūtes uz partiju un 5 sekundes par gājienu. Dienu vēlāk, 25.oktobrī, tiks noskaidrots Cēsu čempions blicā. Blica turnīrā būs 11 kārtas ar laika kontroli 4 minūtes uz partiju un 2 sekundes par katru izdarīto gājienu.

Balvu fonds uz abiem turnīriem kopā ir 1220 eiro. Uzvarētāji gan ātrajā šahā, gan blicā saņems 100 eiro naudas balvu. Detalizēts balvu fonds ir pieejams nolikumā. Jaunums balvu fondā ir balva par lielāko reitinga pieaugumu, turklāt šī balva tiks pieškirta arī kā papildus balva, gadījumā, ja dalībnieks būs kvalificējies arī kādai citai balvai.

Šogad viens no turnīra atbalstītājiem ir viesnīca "Hotel Cēsis", tamdēļ aicinām dalībniekus palikt tieši šeit. "Hotel Cēsis" ir ļoti laba izvēle arī tiem, kuri gribētu, lai viesnīca ir ļoti tuvu turnīra norises vietai, šoreiz tie ir aptuveni 300 metri. Vienvietīgie numuri pieejami par 44 eiro, divvietīgie par 56 eiro, pieejami arī lielāki numuri, par to detalizēti nolikumā. Viss kas jādara, jāraksta uz reservation@hotelcesis.lv, norādot "Šahs Cēsis 2020" un izvēlēto numuriņu un gultu skaitu.

Čempionāts nebūtu iespējams bez atbalstītājiem – Raiskuma labumu darītavas, Dens zobārstniecības, Solo, Hotel Cēsis un Cēsu novada pašvaldības. Visi šahisti, kuri ir noilgojušies pēc kārtīgas klātienes šaha nogales tiek aicināti pierakstītes turnīram jau tagad, rakstot Albertam Cimiņam uz epastu: alberts.cimins@inbox.lv

Ja Jums ir kādi jautājumi par turnīru, lūdzu, rakstiet: andris.tihomirovs@gmail.com.

Turnīra dalībnieki apskatāmi chess-results.com, nolikums – šeit.

Andris Tihomirovs